Fina tvååringar

Det börjar verkligen röra på sig bland tvååringarna. Vi har haft imponerande prestationer i Breeders’ Cup löpningarna, men nu när december börjar nalkas kommer det ut många som har Kentucky Derby som högsta mål. Igår såg vi två fina prestationer på Del Mar. Bob Baffert var tränaren bakom båda och han såg mycket nöjd ut efteråt.

Mucho Gusto är en snackhäst och segern i Bob Hope Stakes (Gr.3) blev säker.

 

Frågan är dock om inte debutanten Coliseum imponerade än mer.

I sadeln satt Joe Talamo (känd från Jockeys) och jag tycker han har mognat i sin ridstil. Inte lika yvig längre och lyckades sitta väldigt still från ledningen utan att förivra sig.

Coliseum segrade på 1.23.13 (1400 meter) efter att öppnat 22.88 och 46.11. Sista 200 gick på 12.41 i en strålande debut.Den här Tapit-avkomman kommer Godolphin få mycket roligt med. Mucho Gusto var också läcker och klarade av en trång start på bästa sätt. Han öppnade 22.36 och 45.36 och slutade på 1.23.51 efter sista 200 på 13.19. Michael Lund Petersen äger Mucho Gusto som säkert kan efterträda Mor Spirit på ett bra sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *