Gävle, Lyon, Vaal, Mandurah…

Ledvolten befinner sig i Australien, landet vars invånare förlorar mer på spel än några andra boendes på detta klot. I snitt torskade nämligen australiensarna ca 9000 kr per person år 2016 vilket var överlägset världssämst, enligt en artikel i New York Times. Tvåa kom singaporeanerna med cirka 5 700 kr.

De här siffrorna hittas också på svenska Lotteriinspektionen, som berättar att snittsvensken 2016 lade drygt 2700 kr på spel. Finnar och norrmän mer än så.

Om man går in på ett australiskt TAB-kontor, motsvarande våra ATG-ombud, saknas verkligen inte möjligheter till lir. I snitt varannan minut startar ett lopp att försöka hitta vinnaren i, och det är en salig blandning mellan högt och lågt, och när och fjärran.

Ena stunden galopp från Sydafrika, andra inhemska jyckar, sedan över till lunchtrav från Gävle! Därefter slätlopp på Chantilly, följt av hinder från England, och så vidare i till synes all oändlighet. Tufft att hinna läsa på till alla lopp minst sagt. Man kanske skulle fokusera på greyhoundsen på Mandurah?

I rent studiesyfte har jag kikat in på tre-fyra TAB-kontor. Alla rätt tomma, oftast innehållande några vinddrivna existenser med varsin halvdrucken öl framför sig. Men spelas rejält gör det alltså, säkert mest från hemmets trygga vrå. Och man måste ju älska att till och med budgethotellen tar in kanalen Racing.com, som kör lopp av alla de slag dygnet runt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *