Pegasus World Cup

Årets upplaga av Pegasus World Cup gör verkligen inte skäl för namnet utan är en rätt tråkig historia rent sportsligt. Spelmässigt är det betydligt intressantare och även om de svenska poolerna på ATG lär vara en öken kommer det finnas enorma värden i de amerikanska. Dagen till ära har vi garanterade pooler om cirka 50 miljoner i Pick 6, 7,5 miljoner i den sista V5an och hela 10 miljoner i den sista V4an. Gulfstream Park går lysande omsättningsmässigt efter att man sänkt sina spelavdrag till fördelaktiga nivåer för spelarna. Spelavdraget på V5 är endast 15 procent! V4 och V3 har 20 procent. V6an som heter Rainbox Pick 6 sparar en stor del av sexrättspotten varje gång det är fler än ett vinnande system, men idag är det ”mandatory payout” vilket betyder att man tömmer hela poolen!

Vädret kommer vara lysande, runt 25 grader och det skall förhoppningsvis inte regna. Igår användes inte gräset utan alla gräsrace flyttades till dirttracken.

Race 1

Race 1 är en helt vanlig löpning över 1600 meter gräs. Min vinnare är 1 Equal Measure (e.Speightstown) som är en långväga gäst med Mike Smith på ryggen. Man droppar tillbaka till 1600 meter vilket är en passande distans. Equal Measure har ett perfekt utgångsläge och kommer ridas i tät eller mycket nära täten. Chad Brown sadlar ut en dyr import som vi inte vet något om. Oddset lär bli kort dock då Brown alltid vinner första gången ut med sina europeiska importer. 5 Lovely Queen (e.Kingman) kan dock vara ett namn att lägga på minnet för framtiden. 10 Una Luna (e.Dunkirk) älskar Gulfstream och gräset. Paco Lopez lär rida henne på speed. Hon är klassig och spelbar över 5 gånger.

Race 2

En maidenlöpning för nyblivna treåringar över 1700 meter och det lär bli fullt ös in till första kurvan. 1 Trove (e.Lea) är en dyring som kostade 650 000 dollar på Keeneland som åring. Gör debut här, men verkar inte särskilt vässad i jobben. Bill Mott kallar in Joel Rosario och den här hästen vill jag ändå använda i några exotics. Favorit blir utan tvekan 3 Candy Tycoon (e.Twirling Candy), men den har förlorat två gånger på ett tråkigt sätt efter att ha gått i ledningen. Klar sårbar favorit, men Pletcher är Pletcher och Jimmy V behåller ritten. Racets dark horse – och mitt lir är 4 Extreme Force (e.Constitution). Det här är en halvbror till Spun To Run (e.Hard Spun) som är struken i Pegasus och segrade i Breeders’ Mile. Han har startat i tuffa sprintrace i New York och kommer vara gynnad av distansen. Pass på! Dock varning för att han ibland har problem att komma ut bra ur boxarna.

Race 3 – World of Trouble Sprint Stakes

Det är race som det här som gör att man älskar amerikansk racing. Det är inte de klassigaste hästarna vi ser, men fort kommer det gå. Just 1000 meter på gräset påminner om härliga 1150 meter på Täby Galopp. Det är en snäv kurva och ledningen är viktig. Alla jag hört och pratat med säger att 1 Shekky Shebaz (e.Cape Blanco) är en spik. Han var trea i Breeders’ Cup Turf Sprint och ses förstås med chans under Paco Lopez. Jason Servis tror på bra segerchans, men mitt frågetecken är starten. 2 Texas Wedge (e.Colonel John) är snabb ut och Peter Miller skeppar inte in från Californien för en matlapp utan går för seger. Texas Wedge skall dock inte ha täten utan kommer släppa den till otroligt startsnabbe sprintern 6 Pay Any Price (e.Wildcat Heir). Den här tioåringen har 17 segrar på 25 starter över distansen varav 15 på Gulfstream. Den här hedershästen har ett race i kroppen efter längre vila. Han slog kanske inte mycket då i en Allowance Optional Claimer, men segrade ändå på ett bra sätt och lär vara framsatt. Emisael Jaramillo kanske inte är ett namn många känner till, men han har en segerprocent på 19 och är fyra i jockeyligan. Pay Any Price har noterat 53,61 över distansen och är amerikansk ”världsmästare” på det.

Race 4

En maidenlöpning över 1400 meter och det finns inte mycket form att gå på. En skräll ligger i korten då de förmodade favoriterna har dåliga lägen. 10 Market Analysis (e.Honor Code) lär få mycket spel på stam och connections. Win Star äger, Pletcher tränar och Jimmy V sitter i sadeln. Han har breezat 1.01/1000 meter i två jobb inför detta och lär vara med där framme i debuten. 9 Unconquered Lea (e.Lea) var bra i debuten, klarar 200 meter till och Luis Saez måste ha toppchans. 11 Precise Dancer (e.Verrazano) har stjärnjockeyn Irad Ortiz i byglarna och det räcker långt på det. Har jobbat snabbt över 1200 meter vilket man inte ser så ofta. Ser fit ut, men läget är dåligt. 8 Speightstown Again (e.Speightstown) kostade 675 000 dollar som åring. Var tvåa på Churchill senast och skeppas in med näst högst speed rating. Gaffalione är bokad och man lär inte missa en pallplats. 2 Youcantcatchcurlin (e.Curlin) är en spännande debutant med bra läge. Värd ett streck.

Race 5 – Ladies’ Turf Sprint Stakes

5 Jean Elizabeth (e.Adios Charlie) gör debut på gräset vilket alltid ger en anledning till oro. Tränaren säger att hon klarar alla underlag och hon slog 2 Girls Know Best (e.Caleb’s Posse) enkelt senast. Den sistnämnda är dock som bäst på gräset och kan få revansch. 8 Keota (e.Lonhro) gick en kanontid över bana och distans senast (55.38). Det var i en 35 000 dollars claimer och det här är värre. Kan dock bli bortglömd och en rolig kantboll.

Race 6 -South Beach Stakes

En stolöpning över 1500 meter gräs. Ett antal hästar i fältet är sprinters som går upp i distans så det lär gå undan från start. 6 Mitchell Road (e.English Channel) är fältets bästa häst. Hon segrade från ledningen senast, men behöver inte ledningen och lägger förhoppningsvis inte för mycket första 400 idag. Svårslagen. Enda motbudet av intresse är 3 Atomic Blonde (e.Scat Daddy) som är under utveckling och kan fortsätta att höja sig. Castellano rider för Pletcher och det finns ingen bättre på gräset än Castellano.

Race 7 – The Fred Hooper (Gr.3)

8 Free Enterprise (e.Curlin) har aldrig startat över distansen, men 1600 meter dirt bör bara vara en fördel. Han är snabb ut och är hästen att slå från ledningen. Intressant nog kanske Frankie Dettori på 6 Seven Trumpets (e.Morning Line) vill sätta käppar i hjulet. Seven Trumpets är snabb ut och Frankie verkar tycka att det är bekvämast att rida i ledning nuförtiden. 5 Phat Man (e.Munnings) är beprövad över distansen och mötte bra hästar senast. Irad Ortiz sitter upp och det här är ett bra drag.

Race 8 – La Prevoyante Stakes (Gr.3)

Ett mkt intressant race över ovanliga 2400 meter gräs. Det finns inte mycket form över distansen och det betyder stor fördel för Aidan O’Brien och Ryan Moore som kommer med 2 Simply Beautiful (e.Galileo). Hon får lasix för första gången och är den enda i fältet med känd gruppklass. En spik. Dagens stallskrik är dock 4 Mean Mary (e.Scat Daddy) som senast var bra vid seger i sin debut här på Gulfstream. Hon går upp kraftigt i klass här och är oprövad över distansen, men enligt ryktet skall hon vara kraftigt gynnad av distansen. 6 Lady Paname (e.Soldier of Fortune) lär bli favorit då hon tränas av gräskungen Chad Brown.

Race 9 – Inside Information Stakes (Gr.2)

Stolöpning över 1400 meter dirt. En Grade 2 löpning som lär gå till 7 Spiced Perfection (e.Smiling Tiger) som är en av landets bästa ston och har flera Grade 1 segrar. Ska inte förlora under Castellano. 11 Pink Sands (e.Tapit) kommer bakifrån så läget är inte så uselt som man kan tro. Utmanar. Mest spännande är dock 5 Blamed (e.Blame) som var grym från tät i senaste starten som dock var för nästan ett år sedan! Då var det 1600 meter och det här kommer gå snabbare. Bill Mott har jobbat henne rejält och jag förväntar mig en bra insats.

Race 10 – W.L McKnight Stakes (Gr.3)

Ännu ett race över 2400 meter gräs. 1 Red Knight (e.Pure Prize) är en riktigt bra stayer och har segrat över distansen. Svårslagen efter ett snabbt jobb den 19 januari. 12 American Tattoo (e.Not For Sale) gör sin gräsdebut. Är stark, men lär bli överspelad. Michael Maker har med fyra hästar i racet. Ingen är chanslös, men jag tror mest på 3 Apreciado (e.Skipshot) som varit tvåa över distansen och är i fin form. 10 Temple (e.Temple City) har Irad Ortiz i sadeln och kan klara distansen.

Race 11 – Pegasus World Cup Turf (Gr.1)

1900 meter gräs vilket riskerar att vara lite kort för 12 Magic Wand (e.Galileo). Hon är klassigast i fältet, men har en dålig skalle och det finns många intressanta motbud. Innerns 1 Zulu Alpha (e.Street Cry) var bra i Breeders’ Turf senast och kommer fräsch till detta. Samma gäller 2 Arklow (e.Arch) som är jämngod med Zulu Alpha. Båda dessa tycker distansen är i kortaste laget, men klass för seger finnes. 3 Without Parole (e.Frankel) går istället upp i distans, och den som chefar i sadeln är Frankie Dettori. Det här är min vinnare. Han debuterade för Chad Brown i Breeders’ Mile och var trea. Man har siktat på det här sedan dess. 4 Sadler’s Joy (e.Kitten’s Joy) och 5 Channel Cat (e.English Channel) är jämngoda med Zulu Alpha och Arklow. Det är hugget som stucket mellan den kvartetten. 10 Mo Forza (e.Uncle Mo) kommer med fyra raka segrar. Det är svårt att värdera de fyra segrarna i Cali, men Peter Millers häst är oexponerad och kan räcka. 11 Sacred Life (e.Siyouni) har precis den profil som Chad Brown lyckas så bra med. Racets outsider. 6 Instilled Regard (e.Arch) tränas också av Brown. Blir överspelad på Irad Ortiz. Det här ser ut som bättre risk reward för brorsan Jose på Sacred Life.

Race 12 – Pegasus World Cup

Ett rumphugget race efter att de två favoriterna strukits. 1800 meter dirt är perfekt för 2 Tax (e.Arch) som lär få ett bra race i draget bakom ledarna. Vissa tror att 1 True Timber (e.Mineshaft) tar ledningen vi tror han får svårt att försvara innersniffen och även om han var okej i Cigar Mile tror vi han får det svårt. 3 Diamond Oops (e.Lookin At Lucky) har tagit sina fem segrar här på Gulfstreams dirt. Stormvarning! 4 Seeking The Soul (e.Perfect Soul) är hållen av för många. Nej. 6 Higher Power (e.Medaglia d’Oro) var trea i Breeders’ Classic, men aldrig riktigt nära. Kanske siktar man mot ledning? Blir överspelad. 7 War Story (e.Northern Afleet) var bra senast vid sin första seger på Gulfstream. Är inte mycket sämre än övriga, men får svårt att räcka trots storloppsjockey i sadeln. 8 Mr Freeze (e.Honor and Serve) är ett måstestreck. Går mot ledningen och om inte för många är intresserade kan han överraska. 10 Mucho Gusto (e.Mucho Macho Man) lär bli hårt betrodd. Baffert tränar och det är Irads val i racet. Mucho Gusto har länge varit en snackis, men jag har börjat tvivla på förmågan. Direkt dålig som storfavorit senast och ingen jag streckar idag. 11 Tenfold (e.Curlin) är klart sämre än tex Mr Freeze. Nej. Asmussen har dock skrällt förr. 12 Bodexpress (e.Bodmeister) är startsnabb och det ligger i farans riktning att man sätter allt på ett kort från det dåliga utgångsläget. Det försämrar chanserna för Mr Freeze och kanske Higher Power. Tax lär vara kraftigt gynnad om Bodexpress sänds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *