Meydan 13 februari

Det är alltid läge att stärka upp kassan inför Valentine’s Day. Sitter tipsen som dom ska kan det bli ett besök på en finkrog med en set menu för 150 dollar. Blir det förlust blir det väl hämtmat från Red Lobster.

Första racet är för araber och här är mina kunskaper begränsade. Jag lirar alltid efter Sveriges arabkungstipster ”Stall Hattens” tips.

Redan i andra smäller det. Meydan Trophy för treåringar över 1900 meter gräs är en löpning som lockat hela fem skandinavier till start. Av övriga åtta börjar vi med att räkna bort 7 Miracle Maker från en tränare som har en remarkabel dålig form på stallet. 2, 11 och 13 ser ut att få det jobbigt viktmässigt. 1 Al Mukhtar Star är svårbedömd, kan vara bättre än man tror och distansen behöver inte vara omöjlig. 3 First View skall vara helt chanslös att döma av de senaste två insatserna. Här kan man dock aldrig vara säker på att det inte blir en plötslig förbättring med 10 kilo. 5 I Will Not (e.Square Eddie) ser ut att passa på gräset och var bra i Meydan-debuten. Distansen är ett frågetecken, men formen lär sitta där. 10 Ya Hayati (e.Dubawi) har bara gjort två starter, båda på Kemptons allvädersbana. Har varit slagen av First View, men den här välstammade hingsten kan vara kraftigt förbättrad. Av våra vikingar går det inte att tro på 4 Grey Flash (e.The Factor) som dock bör vara förbättrad och är effektiv på gräs. 6 Midnight Oil (e.Wilshire Boulevard) är också bra på gräset, men kommer knappast ta en peng från ett svårt utgångsläge och mot för tufft motstånd. 8 Timo Nurmos (e.Le Havre) gick väl hyfsat senast, inte mer. Kraftigt gynnad av gräset, men man måste vara med bättre från start utan att behöva ridas lika kraftigt som senast. 9 Toosh Carlras (e.Juniper Tree) lär vara chanslös även den här gången. 12 Silent Night (e.Night of Thunder) kämpar alltid storstilat. Gräset är ingen nackdel, men är inte distansen alltför lång?

Tredje är en handikap över 1200 dirttrack. 1 Truck Salesman (e. Can The Man) var mycket bra senast som tvåa bakom Gladiator King i en Grupp 3 löpning. Åkte upp rejält i viktskalan och bara en outsider när han nu måste ge vikt åt fältet. 10 Trickbag (e.Brilliant Speed) står fyra kilo bättre till mot 2 Bochart (e.Dubawi) den här gången. Det blir ändå svårt att reversera formen. 5 Lavaspin (e.Hard Spun) är kraftigt gynnad av att det är en handikap, men min vinnare är ändå 3 Switzerland (e.Speightstown) en amerikansk toppsprinter som nu är stationerad i Dubai hos Doug Watson. Han har tillräckligt mycket pace för att vara med därframme omgående och är med på komben.

Balanchine är en Grupp 2 löpning för ston där vi får Bro Park form genom 8 Maamora (e.Dubawi) och 3 Hateya (e.Footstepsinthesand). Dessa lär få svårt mot de två förmodade favoriterna som är bra på riktigt. 2 Magic Lily (e.New Approach) stångades mot ett sådant toppsto som Laurens ifjol och hon slog 4 Nisreen (e.Raven’s Pass) senast. Nu är det 200 meter längre vilket man kan argumentera båda är gynnade av. De här två löper etta-tvåa, men det är svårbedömt vem som är först i mål.

1000 meter gräs i en handikap med 12 hästar innebär ett mycket spelvänligt race. Här gäller det att pricka starten och vara med på rätt sida av banan vilken det nu är. 11 Torosay (e.Goldencents) slipper sväng vilket knappast är en fördel för just honom. Är snabb som få och ett mycket bra spel each way under William Buick. 3 Waady (e.Approve) är också ett tidigt streck.

Firebreak Stakes är en Grupp 3 löpning över 1600 meter dirt. 3 Secret Ambition (e.Exceed And Excel) har redan toppform och jag tror på en kanoninsats igen. 5 Capezzano (e.Bernardini) kommer från ett formlöst stall och har inte startat på länge. Siktar på att vara som bäst om några veckor och ratas här. 7 Heavy Metal (e.Exceed And Excel) ser ut att vara slut som artist, men räknas på fornstora dagars form. Inget för en seriös spelare. 10 Quip (e.Distorted Humor) gör en intressant debut för Doug Watson. Utgångsläget är trist, men med ett offensivt upplägg räcker det en bit. Stallkamraten 6 Muntazah (e.Dubawi) lär ha gått framåt med en start i kroppen och kan vara ett bra spel bara inte oddset är för lågt. 9 Ambassadorial (e.Elusive Quality) såg ut att gilla dirten på Meydan senast och skall med på seriösa kuponger.

Dagen avslutas med en handikap över 2400 meter gräs. Godolphin har åtta av 16 hästar och det här är ett race som är löjligt att handikappa. Vi hoppas att Learn By Heart (e.Frankel) inte gör bort sig, men handen på hjärtat ser det svårt ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *