Fler pooler – Fler Möjligheter

Gårdagens kapplöpningar på Meydan var glädjande ur flera synvinklar. De svenska treåringarna gjorde inte bort sig och Timo Nurmos känns som stenklar i Norskt Derby. Att Maamora och Hateya gick så bra är även ett kanonbetyg för den skandinaviska stoeliten.

Spelmässigt är det väldigt intressant att notera att den svenska V4an har en mycket fin omsättning. Omvärlden spelar dock i en stor internationell pool vilket ger ett annat djup även i vinnare, plats och kombspel. V4 är i de sista fyra racen, V3 i de tre sista och DD i de två sista.

Engelska bookmakers har förstås fasta odds och det är intressant att jämföra oddsen.

Favoriten Ya Hayati segrade före Timo Nurmos. Ya Hayati stod i 3,25 hos engelska bookmakers, Timo i 21 ggr. I den internationella poolen var oddsen 3,40 respektive 19. I Sverige var oddsen 2,67 och 4,57! De som lirade i den svenska poolen var inte många. Det omsattes 14 tusen och uppenbarligen är de svenska spelarna klart bättre än övriga!

Bochart segrade till 4 ggr. 3,94 var oddset i Sverige och 3,60 var det internationellt. Mer likt alltså.

Magic Lily gav 2,375 i England, 2,04 i Sverige och endast 1,80 i den internationella poolen. Waady var 4 ggr och 4,20 utomlands, men hela 5,38 i Sverige, mycket beroende på att Sverige lirade hårt på tvåan Torosay.

Capezzano som var ute för att få ett race i kroppen , men var helt överlägsen gav 4,33 i England. 2,84 gav han i Sverige! 3,20 var det internationella oddset.

Slutligen segrade Eynhallow till 8,50. Internationellt var oddset 9,50 och i Sverige gav han 29,89!!! Favoriten Jalmood stod i fyra gånger, men i Sverige blott i 2,18.

Skillnaderna i odds är i flertalet fall markanta. Självklart beror det här på att den svenska poolen är så fjuttig. Det är synd att det är så här och många seriösa spelare har helt klart använt sig av sina Unibet-konton för att lira. Med de möjligheter till fasta odds som ATG har är det nu dags att testa det när det gäller Dubai. Alternativet är förstås att spela in i de internationella poolerna vilket inte borde vara svårt då man redan har samarbete med Sydafrika tex.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *