Capezzano

Gårdagens insats av Capezzano (e.Bernardini) var inte bara bra den var fantastiskt bra. Capezzano siktar mot Saudi Cup (och sedan Dubai World Cup) och i intervjuerna innan racet pratade tränaren om att Capezzano behövde racet. Visst skulle han försöka segra, men han var långt ifrån toppformen, sa tränaren. Tittar man på tidigare insatser efter lång vila ser vi att Capezzano då varit slagen med många längder de flesta gånger vilket förklarade att stjärnan inte var särskilt betrodd hos engelska bookmakers. Men vilket race han gör. 1600 meter går på 1.36.23.

Racet tål att ses många gånger – men inte för att det är spännande någonstans. Kolla hur Barzalona målmedvetet satsar lite extra mot täten. Det är teknik. Kolla hur Capezzano ser ut runt kurvan. Kolla hur Capezzano reagerar när Barzalona tycker att det är dags att gå undan. Accelerationen är galet bra. Det här är en otroligt bra insats och om Capezzano går fram något kilo är han oslagbar de kommande veckorna.

Mellantiderna är riktigt snygga 24.96, 47.76 och 1:11.91 ger fyrahundringar på 24.96, 22.8, 24.15 och 24.32. Det såg ut att finnas minst en sekund att ta på slutet och om han fått kämpa mer för ledningen hade det gått än snabbare. Oddset på 8 gånger pengarna till Dubai World Cup känns riktigt bra, men än bättre är samma odds i Saudi Cup.  Det måste bli svårt för amerikanerna att fånga Capezzano. 1800 meter är inga som helst problem för Capezzano och mitt intresse för Saudi Cup är nu markant högre än innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *