Meydan 20 feb

Onsdag betyder att det är dags att läsa på till Meydan som bjuder på några fina grupprace under torsdagen. Det blir spel på ATG med en intressant V4.

Dagen inleds med Dubai Millenium Stakes (Gr.3) över 2000 meter gräs. Här hade det varit intressant att få se Square de Luynes, men vi får nöja oss se Privilegiado jobba för en matlapp. Racets stjärna är Ghaiyyath som Galopptips skrev så här om inför Arcen. Ghaiyyath har förstås en toppchans, men har ibland visat hetsiga tendenser och Desert Encounter är ingen dununge. Två år på raken har Desert Encounter segrat i Canadian International på Woodbine och då slagit tex svenskbekantingen Thundering Blue. City of Gold och Sheema Classic lär vara huvuduppgifterna för de flesta i det här racet och den som vet vem som är mest race-fit har ett övertag i totoluckan. Jag kommer spika Ghaiyyath, men blir inte förvånad om banspecialisten Spotify slår av stallkamraten.

Race två är en handikap över 1600 meter gräs. Favoriten Good Fortune kan se till att Appelby/Buick får en snabb dubbel den här dagen. Firmament är jämnt matchad med Good Fortune, men står ett kilo bättre till än senast. Kevin Stott tar över Major Partnership som är ett måste på streckspelen. Fuego del Amor kan vara en rolig rysare och det här racet kräver sina streck.

Oaks rids över 1900 meter dirttrack och Niels Petersen är garanterad 12 500 dollar in på kontot eftersom femtepriset och sjättepriset är det sämsta som kan hända för Ascot Brass och Careless Whisper. Dubai Love har glädjande blivit storfavorit, men det här tar den japanska madamen Serein hem.

Zabeel Mile (Gr.2) över 1600 meter gräs bör gå till Godolphin. Zakouski, Mythical Magic samt Dream Castle ser alla jämnbördiga ut på pappret. Zakouski har dock att bevisa att han är klassig nog och Dream Castle behöver nog lite längre distans för att komma helt till sin rätta. Mythical Magic är den normala segraren, men känslan är att Suroor säkert försöker toppa lite extra. Allt kan ju inte tas av Appelby.

Meydan Sprint (Gr.2) över 1000 meter gräs följer och här är Equilateral megalampa. Det gör att man får betalt på Blitzkrieg som kan ge Buick ytterligare en dagsseger.

En handikap över 1400 meter dirt följer. Pia Brandts Tour To Paris har sett väldigt trög ut och det blir inte lätt att ge kilon åt fältet. Midnight Sands blir såklart stor favorit i sin jakt på ett staket. Det kan absolut skrälla och kom ihåg att om du vill sympatispela Master Blaster ska du göra det hos en bookmaker som garanterar det bästa oddset av det du tagit och starting price. 26 gånger finns just nu, men SP lär bli rejält mycket högre. Jag kommer gardera rejält på streckspelen.

En handikap över 1600 gräs avslutar dagen. Det är mycket blått i startlistan och favorit är just nu Land of Legends till fem gånger smeten. Det här är ett riktigt getingbo och ingen är riktigt chanslös. Min förstahäst är Epic Hero som står lite på tur och har bevisad toppform.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *