Gulfstream lördag 4 april

Lördagens tävlingar på Gulfstream Park är av den svagare sorten. Det är precis i början på det nya vårmeetinget och det kommer ta ett tag innan det hettar till igen. Vi har dock mot slutet av dagen några fina löpningar för både 50 000 dollars claimers, 100 000 dollars claimers och 75 000 dollars claimers (egentligen Optional Claimers). Dom får ni svenskar inte spela i, men de första sju racen på kortet är öppna.

V4-1

En claiminglöpning för hästar utan seger med en prislapp på 14-16 000 dollar. De billigare får ett halvt kilo vilket inte är mycket över 1300 meter dirt. Innersniffens 1 Mighty Fast (e.Flat Out) var chanslös senast i en lägre klass. Visade dock lite startsnabbhet och det räcker långt i ett dåligt race. Toppjockeyn Saez sitter kvar vilket också det är ett jättepluss. 4 Restless Rocker (e.Alpha) är kastrerad sedan senast, men har inte jobbats särskilt hårt och lär behöva racet. Första starten var dessutom på gräs. Outsider. 5 W W Archie (e.Archarcharch) gjorde det bra mot tuffare hästar och kommer tillhöra favoriterna när boxarna öppnas. Ingen man litar på. 7 Major Swartzy (e.Poseidon’s Warrior) gör debut här. Har tränat fint inför detta och kan skrälla. 8 Nothing For Free (e.) har Gaffalione i sadeln och blir säkert hårt betrodd på det. Det är väldigt mycket enklare emot jämfört med debuten, men den här fyraårige valacken var långt slagen över 1000 meter gräs den gången och blir överstreckad här. 9 War Act (e.Poseidon’s Warrior) har ett dåligt läge, men har gått bra i klassen under vintern. Kan räcka.

V4-2

1000 meter på gräset. Då vet vi att det är små marginaler som gäller. Max en seger är det som gäller och hästarna är till salu för 12500-10500 dollar. Från innern startar 1 Little Bella (e.Paddy O’Prado) med en god segerchans. Var hårt betrodd sist, hade otur i racet och var ändå knappt slagen mot bättre hästar än hon möter idag. Given tipsetta. 2 Broadway Peggy (e.Maclean’s Music) gillar förutsättningarna, men gillar tyvärr inte att segra. Med på komb och trio. 4 Domineer (e.Kantharos) går ned i klass, men hur bra är hon på gräset. Alltid jobbigt för treåringarna så här tidigt också. 9 Moon Eyes är en Kantharos-avkomma som tog rejält på Little Bella senast. Utgångsläget är dåligt, men kanske följer man 10 Grey Manners (e.The Lumber Guy) framåt direkt. Att Grey Manners inte orkade senast är inte konstigt, men risken är stor att det blir samma scenario igen.

V4-3

En maiden claimer 20-25 000 dollar där den som säljs för 20 000 får ett kilo av de dyrare hästarna. 1 Ebony Bay (e.Violence) imponerade kanske inte siffermässigt senast, men utgångsläget är bra och med en start avklarad kan man säkert öppna bättre än senast. Det var en riktigt dålig start den dagen och Ebony Bay är skrällduglig med stjärnjockey Tyler Gaffalione i sadeln. 2 Shell Beach Party (e.) har förbättrat sig med varje start. Nu byter man till dirt vilket är ett stort frågetecken. 3 Uncut (e.Gemologist) duger inte, men lita på att Pletchers debutant 4 Bardot (e.Candy Ride) kommer att göra bra ifrån sig. Saez rider och träningsjobben tyder på ett visst kunnande. Det oroväckande är väl att man debuterar på den här nivån. 5 Irish Thunder (e.Uncaptured) är jämn och säker, men tyvärr inte så snabb sista biten. Måste nog ned en nivå. 6 Pasatime (e.Tonalist) slog Irish Thunder senast, men måste gå framåt för att vara med i striden. 11 Smitten for Smitty (e.Honarable Dillon) var inte så pjåkig i debuten. Lärlingen plockar av viktiga kilon och hon är jokern i leken.

V4-4

En billig claimer för hästar med max två segrar. 12500-10000 dollar. Det är ändå en hysad kvalitet. 1 Dark Ages (e.J P’s Gusto) är kanske som bäst över kortare distans än dagens 1600 meter. Är rätt klassig annars och det här är en häst jag skulle claima och ned i distans med till nästa gång. Rosario upp också och den här måste med på kupongen. 2 Crow Moon (e.Artie Schiller) är alltid rätt betrodd och bör vara så även i den här starten. I somras segrade han i bättre klass än så här, men är förstås svårbedömd efter vila. Behöver racet? Taktiken sägs vara front? 3 Snap Hook (e.Flower Alley) gick bra senast i ett race som flyttades till dirten. Var tvåa i en bättre klass än detta och ”Miggy” Vasquez lär satsa framåt direkt från ett bra läge. 5 King Leonardo (e.With Distinction) lär inte reversera form med Snap Hook. 6 Bluesky Kitten (e.Kitten’s Joy) är hyfsad, men vill ha längre distans. 7 Im The Captain Now (e.Trappe Shot) var otroligt nära under Paco Lopez senast. Paco rider inte idag, men Saez är en fullgod ersättare. Hästen jobbar lysande och det är toppchans. 9 Roddick (e.Brethren) går ned i klass och riskerar bli överspelad. Klart sämre än 7. 10 Mystical Moon (e.Malibu Moon) får Dylan Davis i sadeln. Han har inte riktigt fått till det i Florida jämfört med NY. Hästen är dock bra och man kommer från seger över bana och distans i en högre klass. Lär bli påpassad av spelarna och det med rätta.

Efter att ha sett streckfördelningen spelas ett ”lamphatarsystem” där dagens två stora favoriter lämnas utanför kupongen. Kupongen hittar ni här. https://www.atg.se/?sharedBet=true&couponId=6001af96-38f9-4b55-ae5c-8196960042b1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *