Jägersro 8 april

På onsdag slår Jägersro upp portarna och Ledvolten vill förstås vara tidigt ute.

Dagen inleds med en Järnhandikap. Alla har chansen, utom möjligen 7 Cantini (e.Aces Star). 5 Turn The Page (e.Lucky Story) gjorde heller ingen glad ifjol och får svårt. Övervikten på 10 Clauses Altamira (e.Binary File) får det heller inte att vattnas i munnen. I övrigt? Alla 10 med chans, ingen nämnd, ingen glömd.

Den följande Bronshandikapen ser jämn ut på pappret. Vad kan treåringen 1 Ventura Destiny (e.Outstrip) mot äldre så här tidigt på säsongen? Gaffeln är som så ofta i Sverige helt absurd. Nästan alla andra länder har ett maxtal och så får man en tydlig klassindelning. Här startar istället en silverhäst som 8 Joker Face (e.Hallucinate) med amatörvikten 68 kilo efter fyra kilos viktlättnad! Den tas bort rent principmässigt. 4 Broughtons Story (e.Royal Applause) måste det väl vända för snart? 5 City Bridge (e.Cityscape) är i ny regi, men har färsk form och unga fröken Arnshed tar bort fyra viktiga kilon. När ska fina Ko Zin avkomman 10 Kazh In (e.Eishin Dunkirk) ta sin första seger? P-A upp nu.

Race tre är en finfin Guldhandikap över 1730. Här går vikterna mellan 63 kilo och 53 kilo. Helt perfekt. Här får vi se hästar som 2 Stormy Ocean (e.Mingun) och 5 Arctic Waltz (e.Wiener Walzer) för att nämna Juniors duo. Kan vi förvänta oss hård tempo i spets för Arctic Waltz och en bra spurt av Stormy Ocean? Publikfavoriten 10 Snake Lake (e.Eishin Dunkirk) ger aldrig slaget förlorat. Vi har två spännande fyraåringar som i år skall testas mot eliten. Fine 9 Irish Trilogy (e.Gregorian) var med i kulltoppen och välstammade 11 Jazz Explosion (e.Red Jazz) är en typ vi gillar. Med Candy Ride som morfat bör han ha tränat vidare och den här hingsten löpte jämnt med kulltopparna utan att riktigt räknas till de allra bästa. I år kan det vara dags för Jazz Explosion. Även 1 Amon Ra (e.Exceed And Excel) är en fyraåring som blir intressant. Måste dock lyfta sig rejält från höstformen som var direkt dålig.

8 Master Blaster (e.Philomatheia) kommer från Dubai och är en häst för de större löpningarna.

V4an avslutas med en Silverhandikap där det måste vara en kanonchans för Juniors duo 2 Black Coffee (e.Pyrus) och 10 Hot Chocolate (e.Medicean). Den sistnämnda visade att hon kunde sitt tal i flera bättre handikaper. Black Coffee gick bara i löpningar, men hon var inte mycket sämre än stallkamraten och vid segern senast red just Jacob Johansen som nu är tillbaka i sadeln.

De efterföljande maidenlöpningarna ser svårlösta ut. Kolla formen på Juniors V4-hästar och spela därefter. Sjunde är en järnlöpning där 3 Kissnfly (e.Hallucinate) bör ta livets första seger om inte 7 Philiango (e.Philomatheia) visar sig från sin bästa sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *