Vilka möjligheter

Från ett Maryland, USA där man inte får gå ut om det inte är livsnödvändigt tittar vi med avundsjuka på Sverige. Visst tävlar man även på Gulfstream Park i Florida och jag älskar att potterna i Sverige är tillräckligt stora för att exploateras. Det är lite omodernt att ha olika potter, men det är så det fungerar och jag tackar och tar emot.

Med antalet speltillfällen kraftigt reducerade kommer Bro Parks V6a på söndag bli riktigt intressant. Att det är debut efter uppehållet gör att ”insiders” har extra mycket fördel något som jag här ifrån USA inte kan åtnjuta. Men lita på att vi syns i potterna. Sådana här tillfällen är inte många och det gäller att fånga dagen när man kan göra det.

Det är inga fulla fält vi har att se fram emot och det är det bästa som finns. De flesta småspelare har förstås en upplevd fördel – 96 rader är ett system som trivs när det är få hästar. Men faktum är att den som spelar reducerade spel har råd att helgardera så många fler race än normalt. Visst – man behöver några fler ”knasiga” resultat, men med den här klassen på dagens kapplöpningar kan allt hända.

Race 1 – Maidenlöpning

Här ser det ut som att 1 Den Of Thieves (e.Zoffany) står med fyra ben i mål. Det är förstås svårt att veta hur mycket Julles 2 Behindnooe (e.Hallucinate) har utvecklats och även 4 Hawker Hunter (e.Appel Au Maitre) är svårbedömd i årsdebuten och underlaget. Den Of Thieves blev slagen av Enge Go On senast. Innan dess hade Den Of Thieves varit bakom Enge Go On och Murraymint. Då var 3 Guidetti (e.Hallucinate) långt efter Den Of Thieves vilket 6 Baringo (e.Merchant Of Venice) också var i starten när Enge Go On segrade. Det går inte att slå Den Of Thieves, men någon skall ju vara tvåa också och komben kan ge bra ändå.

Race 2 – Treårslöpning

1200 meter dirttrack och det ser ut att stå mellan några fina ston. 2 Allhallowtide (e.Hallowed Crown) är mitt förstabud. Hon är snabb och slog 4 Fast And Free (e.Iffraaj) den 12 januari trots att hon gav bort 6,5 kilo. Nu får hon ett halvt kilo!3 Hypochondriac (e.Pastoral Pursuits) slog Fast And Free den 16 februari. Står lite sämre till nu, men är med på målfotot, det är hon nästan jämt. 5 Hootenanny (e.Shooting To Win) var trea bakom Hypochondriac och Fast And Free senast. Stärks upp med P-A Gråberg som enligt ryktet fortfarande ser ut som en pepparkaka efter sin Dubai-sejour. 1 First Course (e.Camacho) matchades rätt hårt ifjol. Spännande årsdebut, men står svårt till i löpningen.

Race 3 Amatörlöpning minus 8 över 1400 meter

1 Franciskus (e.Zaahid) har ett bra utgångsläge och min vän Daniel Mattsson brukar vara säkerheten själv så länge han inte är på ett dansgolv. Bra chans, men då nissarna på Galopptips tippar Franciskus etta måste man gå emot. 2 Felixiya Sacc (e.Antarktis Sacc) är ett riktigt hemmabygge som vi har svårt att se segra här. Kolla formen från i somras mot tex 8 Superdose (e.Overdose) och det går inte att tro på Felixya Sacc här. 3 Lady Kheleyf (e.Kheleyf) är snyggt stammad och distansen liksom utgångsläget är bra. Tina Henriksson är ett jätteplus och det här är mitt förstaval. Jag glömmer aldrig när Darren Williamson kom till Täby Galopp och kom upp till sekretariatet för första gången. Sten Bugge fick böja sig ned för att ge Darren ett program och det lär ha varit första gången Sten fick böja sig ned.

5 Magical Red (e.Zahhid) är inte oäven, men hinner hon med över den här distansen? Tveksamt. 6 Dudhsagar (e.Anabaa Blue) tyckte Kim Stern stod lite för bra till och rider därför med två kilos övervikt. Det här lär vara en bra lungöppnare inför helt andra uppgifter, men det är tråkigt att Strömsholm är inställt.

7 Obeya (e.Oasis Dream) är en gräshäst som ändå är hyfsad på dirten. Tas bara med om hon blir understreckad, men vi är rädd för att hon tillhör favoriterna.

Race 4 Silverhandikap över 2350 meter

2 Dapple (e.Appel Au Maitre) är dyr att följa och vi säger syn. Välkomna att spika! Stallkamraten 3 Man In The Moon (e.Reliable Man) har lite av ett dåligt rykte, men har fina förutsättningar. 5 Wontgetfooledagen (e.Zebedee) har segrat över bana och distans och kan en hel del. Skall inte underskattas under skånepågen Shane Karlsson. 1 Leo Kalejs (e.Red Jazz) var långt efter senast, men kan bättre och jag hör mycket gott om den här hästen varje gång. 4 Justice Focused (Intense Focus) duger gott på Övrevoll och Göteborg. Svårare nu.

Race 5 Järnlöpning över 2100 meter

Det mesta kan hända i den här typen av löpningar. 6 You Bet (e.Eishin Dunkirk) är en liten dirtråtta som rapporteras vara i gott slag. Hon har lägre vikt än sitt formtal och hon känns som ett givet förstastreck. 10 Sir Duke (e.Eishin Dunkirk) är välstammad och segrade över bana och distans senast. Vikten är tuff och jag tvivlar på att Nadja skallat Sir Duke inför detta. Galopptips plussar för en maiden 9 See You Soon (e.So You Think) som ”inte visat sin rätta potential”. Risken är stor att den här välstammade hingsten inte är bättre än så här. Blir överstreckad. 2 Allofmelovesallofu (e.Sakhee’s Secret) har kommit ned i formtal och även om man inte utnyttjar det (genom att man går i en löpning) måste det vara en god segerchans. Att vara maiden efter 17 starter som sexåring gör dock att man bör vara djupt skeptisk. 3 Whistle High (e.Wind Whistle) var långt efter Sir Duke senast och går inte att tro på. Stoppa pressarna! Elione Chaves sitter upp och det blir inte mycket bättre än så. 4 Surfers Paradise (e.Appel Au Maitre) räcker en bit från front. Dit vill också 5 Mors (e.Songline) som står riktigt bra till mot You Bet. 8 Black Pearl (e.Merchant Of Venice) lär fortsatt vara maiden efter detta. 11 Loki (e.Fraam) har tre segrar trots att han är efter icke-vinnaren Fraam. Det tyder på lite klass och den här ska med på garderingsbongen. 12 Madame Easter (e.Verde Mar) lär tyvärr vara maiden länge.

Race 6 Guldhandikap H3 över 1400 meter

1 Double Cash (e.Motivator) var i fin form innan det kortare uppehållet. Om Patrick inte glömt att träna måste det vara en god segerchans från ett bra läge. 2 Stonefield Flyer (e.Kheleyf) går bra för lärlingar och blir spännande under Cornelia Hartsmar. Distansen lite lång? 3 Foxcatcher (e.Eishin Dunkirk) kommer tillbaka efter en längre vila. Bör få svårt, men är ganska bra. 4 Saltillo (e.Alhebayeb) är snabb ut och går med låg vikt. Två kilo utanför handikapen är en nackdel, men formen är fin och går inte att räkna bort. 5 For the Roses (e.Eishin Dunkirk) är en riktig hjältinna. Det är tveksamt om förutsättningarna är ideala, men hon är klassig. 6 Bear Wells (e.Mores Wells) är uppanmäld och bör betraktas som chanslös. 7 Visiteur du Pom (e.Binary File) är startsnabb och det blir intressant att se hur han går för Alice Elmerskog som anlitat Elione Chaves. Pass på! 8 Freed From Desire (e.Heeraat) kommer från ett stall som förbättrat sig på slutet. Står riktigt bra till mot 9 Heavenly Pulse (e.Dragon Pulse) som stallet dock är riktigt nöjd med inför den här uppgiften.

Race 7 Sunday Special 1600

Här snackas det mycket om att 5 Skyhawk (e.Zaahid) bara skall ta hand om det. Vi gillar dock inte hästar med fler andra och tredjeplatser än segrar. Formen är dock bra och Sandra är otroligt positiv. – Hon gör alltid sitt bästa och är i fin form. Jag är otrolig optimistisk inför den här starten – och jag tror dessutom mycket på alla andra mina hästar. Vi har kunnat träna på och det finns inga orosmoln. Vad gäller Skyhawk kan hon ibland vara lite feg i trånga situationer. Men hon är hyfsat snabb iväg och bör slippa tacklingar.

1 Roman King (e.Holy Roman Emperor) är inte så pjåkig och gillar förutsättningarna. Det är Tina Henrikssons egen häst och det skulle inte förvåna om hon slår proffsen. 2 Clinton Jr (e.Helsinki) är ingen stjärna och bör få svårt att göra sig gällande trots Elione Chaves i sadeln. 3 Jungle Dream (e.Oasis Dream) är i fin form, men de tre kilona man fick senast lär bli tunga in mot mål. 4 Soldier Blue (e.Soldier Hollow) gick fint i somras. Efter en sämre insats i december blev det vila och man kommer fräsch till den här uppgiften. 6 La Belle Epoque (e.Eishin Dunkirk) har vi lärt oss kan skrälla. Maria Andersson har lurat spelarna förut och La Belle Epoque är en storfidus. 7 Gold Sensation (e.Hallucinate) tog sin seger i en enklare löpning i oktober. Kommer inte med på kupongen. 8 Happy Honey Bee (e.Dandy Man) skall inte underskattas trots det dåliga utgångsläget. Gått jämnt och bra och räds inte motståndet. 9 Milton (e.Merchant Of Venice)tog sin seger över 2400 meter gräs. Har gjort några okej insatser över distans och bana, men rankas inte högt. Övervikten hjälper inte till.

Systemet

Hur ska då systemet se ut? I första avdelningen kanske man kan använda Allhallowtide som en utgångshäst. 2,3,4,5 är fyra streck på ett offensivt system.

Amatörracet blir ett lås på 1 och 3, vi skippar Obeya och har 8 rader så här långt.

Vi vill ju syna förmodade favoriten Dapple. Wontgetfooledagen och Man In The Moon tar raderna upp till 16.

Järnlöpningen kräver några streck. Vi chansar på 3 och 6 vilket känns lite oroligt. Den med fetare libra streckar på. 32 rader.

1,4,7,8,9 fixar biffen i femte. Nu är vi uppe i 160 rader.

1,5 och 8 får avsluta det här. 480 rader är helt okej och en enkel femhundring har man råd med. Om inte gör man ett system för alla vänner att köpa in sig i. Du köper tex mitt system här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *