Santa Anita och en Comeback

Idag är det dags för Santa Anita att göra comeback efter att ha tvingats stänga ned ett tag. Passande nog är dagens mest intressanta häst en som också gör comeback. Senast vi såg Tale of the Union (e.Union Rags) starta var på Del Mar i augusti 2018. Det racet såg ut så här.

Efter det racet ansågs Tale of the Union som USAs bästa tvååring, men saker och ting fungerade inte och han har stått på sidlinjen sedan dess. Han har fått några 1000 och 1200 meters jobb runt och under minuten samt 1.13.8. Clockers menar att han är bland det värsta man sett. Motstånd saknas dock inte Galilean (e.Uncle Mo) gick godkänt i Arkansas Derby och var bra i Rebel Stakes. Helt klart topp 20 i kullen i fjol. Har fått ett race efter vila och blir en bra motståndare till favoriten.

I race 5 har vi faktiskt förmånen att kunna testa den svenska stoeliten. På Cupdagen ifjol segrade Appelina (e.Appel Au Maitre) i Lanwades Stud Stakes (L). Fyra var Gypsy Spirit (e.Gregorian) som nu är i träning i Cali. Hon ser ut att bli favorit på toton, jag tror det blir svårt över 1600 meter och nya förutsättningar så jag kommer spela mot.

Tale of the Union startar klockan halv elva svensk tid och halv tolv ser vi Gypsy Spirit. Ett perfekt fredagsnöje och livestreamen hittar ni här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *