Jackpot och Derby

Startlistorna till Derbydagen är klara och det är självklart att Ledvolten måste vara med och bidraga till Jackpothetsen. Det är många sköna extramiljoner i GS75-potten och vi räknar med rekordomsättning!

I spelarkretsar vet man att första tanken oftast är bäst. Visst är det så att man ibland vaskar fram något guldkorn genom att i lopparkivet hitta en start från 2018 som pekar på att det finns skrällmöjligheter för en tvåprocentare. Oftast har man dock då lyckats med att skapa ett system som varken är hackat eller malet. Sådana här omgångar behöver man spika för att ha råd med garderingar och därför ringde vi upp några av Sveriges främsta tipsters och elitspelare för att få deras första tankar.

Niclas Cronberg

Jägersroprofilen och tipstern Niclas Cronberg har koll på hela den skandinaviska galoppen och knappt någon har ett bredare kontaktnät i stallar och hos jockeys. När vi ringer har listorna varit officiella i någon timme, men Niclas hymlar inte med att han redan har det klart för sig.

-Självfallet kommer man veta mer ju längre som veckan går, men jag är påläst och det ser mycket intressant ut på förhand. I min värld har vi några starka favoriter och sen några lopp där det kan skrälla, menar Niclas.

Enkelraden ser ut som följer

2 I Kirk – 1 Nocentsinkentucky – 6 Bokan – 8 Serentity Bloom – 6 Queen Rouge – 12 Bullof Wall Street -9 Red Hot Chili

En person som Niclas kan förstås inte hålla sig från att analysera lite också och det framgår snabbt att Nocentsinkentucky är den bästa spiken. Det kanske går att fälla I Kirk, iallafall spelvärdesmässigt. Red Hot Chili går bra på Jägersro och är hårdheten själv och Queen Rouge är en favorit som måste hållas något högre än Nouvelle Lune som man dock skall ha respekt för. Att spåret inte gynnar Bullof Wall Street kan vi alla se, men vem skall slå den? Serenity Bloom är mer det logiska valet och Bokan lite av en personlig favorit låter det som.

David Crona

Vi ringer upp Bro Parks och Göteborg Galopps löpningsreferent David Crona som vi även får höra i banornas internsändningar hos ATG nuförtiden. Få känner till alla ekipagen lika bra som David.

2 I Kirk – 1 Nocentsinkentucky – 5 Pas de Secrets – 8 Serenity Bloom – 5 Nouvelle Lune – 5 Sel Sea – 4 Jazz Explosion

Under intervjun menar David att han inte riktigt är påläst än, men när vi känner honom på pulsen låter det snarast som att han försöker vara ödmjuk. Han har stenkoll helt enkelt. I Kirk är dagens säkraste och det går inte att tro på förlust för Nocentsinkentucky. Pas de Secrets gynnas av banan och borde vara i toppform på söndag. Serenity Bloom är det svar som det dras längs på. Det är tydligt att det inte finns samma övertygelse där. Nouvelle Lune på banan, men roligaste draget är Sel Sea i Derbyt. Jazz Explosion kommer David fram till efter att ha resonerat med sig själv lite.

-Jag har ju lirat förtid på Sel Sea och den måste jag fortsätta att tro på. Det känns som att den har helt rätt profil och jag är mycket nöjd med mitt spel. Sista avdelningen är svår och jag tror mycket på Red Hot Chili. Det jag sätt från Jazz Explosion är ju också bra, har den någonsin gått dåligt på Jägersro, frågar David.

Jan Stachowicz

En av Jägersros mest välkända hästägare med hästar hos Francisco Castro. Galoppintresset spänner över hela jorden och den som inte följer @JMAC_racing på Twitter missar massor.

2 I Kirk – Nocentsinkentucky – 1 Suspicious Mind – 8 Serenity Bloom – 8 Miss Maybach – 5 Sel Sea – 2 Amon Ra

-Det går ju inte att gå ifrån I Kirk trots att jag förstås vill se Es Raco vinna. Nocentinkentucky kan mycket väl vara den häst som utmanar I Kirk nästa år. Suspicious Mind har formen och gillar förutsättningarna. Serenity Bloom får man väl ta i brist på bättre, Nascetta tror jag inte alls på. Miss Maybach är en häst jag verkligen gillar och kommit rätt på vad gäller liret. Hon startade lite tätt och jag gillar att hon fått en liten pust inför detta. Förhoppningsvis kan hon ge ett litet odds också. Sel Sea är mitt förstabud i Derbyt, det är många om budet och vår Malbec är heller inte så pjåkig. Blir det lite överpace kan han ta många på slutet. Couples borde vunnit senast, men det blev lite fel. Jag gillar dock Amon Ra som fått läget och får Carlos upp.

Otter

Min egen enkelrad är inte så mycket som en enkelrad som hästar som jag tror kommer bli understreckade.

6 Kashgar – 2 Gulfstream Tiger – 3 Arctic Waltz – 2 Seven Nation Army – 6 Queen Rouge – 3 Yoker

Är det inte dags för Castro att skicka någon av sina mot I Kirk? En enorm överpace gynnar inte bara Breakdancer utan även Kashgar! Gulfstream Tiger lär vara toppad till detta och man måste älska vinnarskallen. Nocentsinkentucky hade haft det lättare i Sofiero och riskerar bli 70 procentare här. Artic Waltz leder länge, förhoppningsvis hela vägen. Han gick bra i genrepet och får det lugnare i tät över 2400 meter. Alla tvekar om Serenity Bloom. Hur bra är hon? Det är många ston i racet och vi vill istället kolla till hingstar och valacker. Seven Nation Army har utgångsläget och kollar vi formen mot Malbec och King Richard ser vi att det nog inte är omöjligt att fälla den förmodade storfavoriten. Queen Rouge trivs på Jägers och det här är hennes distans. Eller vill hon ha klart längre? Alla vill väl att Jacob och Mr Ascot skall ta hem Derbyt? Förhoppningsvis fokuserar spelarna på Bullof Wall Street, men den får väl inte en enkel resa fram till spets?

4 reaktioner på ”Jackpot och Derby”

 1. Derbydags och det vore väl sjutton om man inte skulle bidra med några lösryckta tankar, en blandning av tids- och poängvinnare.

  6 Kashgar – 2 Gulfstream Tiger – 1 Suspicious Mind – 8 Serenity Bloom – 6 Queen Rouge – 7 Marieappel – 5 Couples

  Mina förslag till spikar är i avdelningarna 3 och 4. Suspicious Mind och Serenity Bloom är bägge både tids- och poängvinnare och i min bok kan jag inte gå emot. Eftersom det finns garderingar mot de (mega)stora favoriterna i den båda första avdelningarna hoppas jag på rens, gärna Mystic Town om inte tidsvinnaren Kashgar får loppet. Femte avdelningen är öppen och helgardering kan vara värd, i synnerhet då inga tider på distansen finns att luta sig emot. Sista avdelningen kan Couples utmana på färsk tidsinsats; Cabanac, Delacroix och Stormy Ocean har bra fart visat under 2019. Så dagens clou, avd 6, Galoppderbyt. Här gör vi alla ett försök att blunda för Bullof Wall Street; höjd 9kg på senaste insatsen, men utan visad distansförmåga mot likvärdiga borde vinnaren finnas bland Sel Sea, Marieappel eller Harry, alla med visad distansförmåga. Yoke eller Tille In Action där bakom, men öppet derby.

  1. Bra för intresset Mr Hackenbush, förresten, vad står Z för? Jag gillar ansatsen till miljonraden. Det är helt klart Järvsöfaxvarning i de två första avdelningarna och jag kan tänka mig att en hel del andelsspel blir 1 x 1 x 4 x 6 x 5 x 8 x 12 = 11 520

   Kashgar tror jag själv en hel del på, men det är också väldigt mycket snack om Breakdancer vilket är spännande.

   Sättet Bullof Wall Street gick ifrån på över upploppet senast tyder på att han står. Klocka sista 400 och benchmarka mot eliten. Det kanske dock är så att han måste gå i spets?

   1. Ja ibland får man tugga i sig favoriter men alltför ofta har jag spikat 1-2 i början och det går aldrig. Åsnan kommer redan då och det är fyrsiffrigt värde efter avd 2. Just nu utgång i avd 1 på I Kirk och i sista avd; vinner I Kirk är det laddat i sista.

    Z? Nej vet faktiskt inte; haft signaturen sedan 1999 som tipster på http://www.travpunkten.com Groucho var väl bara rolig ”Hans rollfigur hade dock olika (fyndiga) namn i varje film, bland annat Rufus T. Firefly, Otis B. Driftwood och Hugo Z. Hackenbush.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *