Pärlband av löpningar

Det är en hektisk lördag i galoppvärlden. Under förmiddagen (här i USA) har det ridits Grupp 1 i Sydafrika. Vår favorithäst alla kategorier just nu segrade och det är förstås läckre Hawwaam (e. Silvano) vi pratar om. Mike de Kock har fått den hetsige hingsten lugnare och även om man gick tidigt till start trots avsaknaden av publik var det tydligt att Hawwaam mognat. Här nedan ser ni racet. Röd mössa är det som gäller och Shadwells färger missar ni inte.

Irländskt Derby

Det är dock större race på gång den här dagen. Irish Derby skall ridas och den som inte besökt The Curragh ännu bör boka en resa till nästa år. Man kanske inte ser så bra med den långa rakan, men det är en riktig upplevelse. Efter en stryking är det 15 hästar kvar i Derbyt. Pappa O’Brien har de två favoriterna. Santiago (e. Authorized) segrade på Ascot och måste ha toppchans. Vi gillar dock att Wayne Lordan sitter på starke Arthur’s Kingdom (e. Camelot) som vi hade hoppats skulle bli underskattad. Icke sa nicke. Bookmakers var som vanligt med i matchen och vi letar istället värde annorstädes. 12 Sherpa (e. Zoffany) med Galileo som morfar tror vi står bättre än 3 Crossfire Hurricane (e. Kitten’s Joy). Lillebror Donnacha slår storebror Joseph Patrick och den komben ger bra! Sherpa är iallafall lirad each way till 9 gånger smeten.

Norge

På Övrevoll släpper man in lite publik som kan njuta av både Oslo Cup (Gr.3) och Guineaslöpningarna.

I Oslo Cup gillar vi 1 High As A Kite (e. Manduro) som är tillbaka över 2400 meter och har tre race i kroppen. Blir rejält underskattad av spelarna och ett kul förstastreck. 9 Freestyler (e. Aerion) blir allt annat än bortglömd och är förstås med där framme som vanligt. Formen på 7 Privilegiado (e. Sea The Moon) är usel och vi är fortfarande sjukt besvikna efter ett av våra hårdaste spel någonsin på förtiden inför Svenskt Derby. En häst jag aldrig kommer rätt på helt enkelt.

4 Silent Knight (e. Night Of Thunder) ska bara segra i 1000 Guineas. Hon har segrat förr på Övrevoll vilket är livsviktigt. Hon håller fältet formmässigt och vi tar en chansning på att 3 Victoria Placa (e. Wootton Basset) är den som jagar hem favoriten.

2000 Guineas är vidöppet. 4 Grey Flash (e. The Factor) har jag en notering på. Grovt överskattad. Gjorde sitt livs prestation på gräset i Dubai och blir hårt spelad. 9 Sir Leo (e. Sir Prancealot) är tillbaka på gräs och stärks upp med Manuel Martinez och flexibla blinkers. Helt bortglömd på streckspelet. Gardering deluxe anbefalles.

USA

Idag rids det många fina stakes i USA. Främst är Stephen Foster på Churchill Downs. 5 Tom’s d’Etat (e. Smart Strike) är hästen att slå och det kan 8 Owendale (e. Into Mischief) göra till 4-5 gånger pengarna. Han visade en bra speed figure i årsdebuten och går som bäst fräsch vilket är nu. Han plockar ned dom här över upploppet, läget gör inget.

Racet innan är en Grade 2 för ston. Här är 5 Midnight Bisous (e. Midnight Lute) normalt oslagbar. Hon kommer dock bakifrån och i spets kommer vi ha 4 Serengeti Empress (e. Alternation). Komben är stenklar, men kanske är det ett värde i att gambla på att ingen pressar Serengeti Empress.

På Belmont kan jag inte se 5 Come Dancing (e. Malibu Moon) förlora i Vagrancy Handicap. Hon ger dock vikt åt hela fältet och korta odds tas inte.

2000 meter gräs gäller i New York Stakes. Jag gillar 7 Mean Mary (e. Scat Daddy) men har full respekt för både Chad Browns duo och Chrisophe Clements duo. Garderingsrace med en klar U-häst.

Efter strykningar blir 8 Firenze Fire (e. Poseidon’s Warrior) storfavorit i True North Stakes. Den här hästen såg jag och Niclas Cronberg på Aqueduct i Jerome Stakes för några år sedan och han tillhörde kulltoppen. Bara vinner.

Justagame Stakes är faktiskt en Grade 1 löpning och som sig bör startar USAs bästa kvinnliga milers. 6 Uni (e. More Than Ready) och 4 Newspaperofrecord (e. Lope de Vega) är favoriter och tränas av Chad Brown. Jag gillar 2 Got Stormy (e. Get Stormy) som inte kunde stå emot Uni i Breeders’ Cup. Det sämre resultatet senast var helt klart en bounce och nu räknar jag med att hon är med och gör upp om segern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *