DEn allvetande norrmannen

En av Skandinaviens mest älskade ”guttar” är Ola Jakobsen. Vi gillar honom så mycket att vi inte ens skriver ”bagge” i rubriken trots att få förtjänar det mer än honom. Att lyssna på Övrevolls sändningar på atg.se är alltid roligt. Antalet gånger man glömmer mikrofonen på varje sändning är många!

Norsk galoppsport är liten. Det ger Ola möjligheten att veta allt, verkligen allt om vad som händer på och runt Övrevoll. Samtidigt har han järnkoll på övriga Skandinavien och det är knappast en slump att han nästan känns som släkt med Niclas Cronberg (kolla bilden!).

Inför en Jackpotomgång som den vi har framför oss i helgen är det ett absolut måste att ”pick the brain” av våra stjärnor. I gårdagens post tog vi pulsen på några av våra tipsstjärnor och snacket med Ola blev inte sämre.

-Jag tror på en fantastisk löpsdag med många flotta löp. Det är flotta individer (mycket flott här red anm.) och det är synd att inte publiken får vara på plats. Spelmässigt går det att lösa GS75 och värdet efter de två första avdelningarna lär vara lågt, säger Ola.

Vi fortsätter intervjun:

I Kirk måste bli min första häst. Den vinner om den inte är sjuk. Jag måste dock säga att jag gillar Breakdancers prestation senast. Ändå. I Kirk är en spik. Till Nocentsinkentucky finns det bara en utmanare, men förstahästen är given och bör inte förlora. Tredje avdelningen är heller inte särskilt svår. Pas de Secrets älskar Jägersro och jag gillade verkligen insatsen i Oslo Cup. De här förutsättningarna är bättre, men jag kanske garderar med Suspicious Mind och Gold Tyranny. Serenetiy Bloom går inte att gå ifrån i ett ganska svagt Sofiero. Det är dock ett garderingslöp för mig. Nouvelle Lune var med om en träningsolycka, men om hon inte är nedsatt av det kommer hon vinna här. Hon är otroligt jäkla bra på Jägersro och som jag ser det finns det ingen annan än Queen Rouge emot.

-Jag tror att Derbyt avgjordes i lotten och min förstehäst blir Yoker. Bullof Wall Street är ”rå”, men lär väl få bruka för mycket kraft för att nå täten. Everest Voice är snabb ut och kanske var insatsen senast ett bevis på att han behöver gå i tät. Stammen passar perfekt på Jägersro och Everest Voice är tidig. Frågan är vad Mr Ascot gör med sina. Det gäller väl att sätta upp racet för Yoker? Marieappel är snabb ut och löper högt uppe också. Jag tror att Junior ligger uppe på nätterna och försöker bestämma sig för den perfekta taktiken. Han är en väldigt bra taktiker och jag tror att han lyckas.

-Sista racet är enkelt. Här bara vinner Red Hot Chili. Fredrik, du kan bara kolla på insatserna han gjort bakom Duca di Como. Han går alltid bra på Jägersro och är en möjlig spik.

En reaktion på ”DEn allvetande norrmannen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *