Nassau stakes (Gr.1)

Glorious Goodwood är lika glorious som vanligt när man tittar på kapplöpningarna. Spelvänligt är det också. Det är ett meeting jag alltid haft svårt med – och alltid varit fascinerad av. När jag som ung studerade den engelska ”Kalendern” fanns det inget jag ville hellre än att köpa mig en Panamahatt och åka till Goodwood.

Goodwood är en knepig bana. På vissa distanser är det extremt viktigt att man haft tur i boxlottningen då svängarna är extremt skarpa på sina håll. Det är stora fält och lätt att sitta fast tills tiden runnit ut. Banan är oftast mycket snabbare än den varit under början av sommaren (Derbyt, Royal Ascot) och flera hästar har redan haft sina bästa race.

När jag insåg att rutin från Goodwood och startspåren var viktiga började det gå bättre. Att förstå att Mark Johnston alltid siktar särskilt på det här meetinget hjälpte också till.

Ett bra exempel på hur bra det kan vara på Goodwood ser vi i Nassau Stakes (Gr.1) , en löpning för världens bästa ston över 2000 meter. Vi har sju ston i boxarna och alla har chans!

1 Deirdre (e. Harboringer) segrade i fjol och måste tas på största allvar i år igen. Hon var bara fem längder efter i Eclipse och lär gå framåt med racet i kroppen. 7 gånger pengarna just nu är en bjudning!

2 Lavender’s Blue (e. Sea The Stars) ägs av allas vår Benny Andersson / Chess Racing. Hon behöver höja sig, men är inte jättelångt efter formmässigt.

3 Magic Wand (e. Galileo) är världsartisten som ”aldrig vinner”. Ständigt i någon av de storas skugga är hon sällan långt slagen oavsett motstånd. Observera att Ryan Moore väljer bort henne. Inget för vinnarspelarna till 4 gånger pengarna.

4 Nazeef (e. Invincible Spirit) har sex raka segrar sedan förlusten i debuten och hon kommer närmast från Grupp 1 seger på Newmarket. Hon räcker mycket långt och 4,50 är ett odds som är frestande korrekt.

5 Queen Power (e. Shamardal) är en bra rysare. Silvestre de Sousa är en av de bästa på Goodwood och Sir Michaels hästar fortsätter alltid att utvecklas. En rolig skräll till 12 gånger.

6 Fancy Blue (e. Deep Impact) är Ryan Moores val och därmed en självklar favorit. Hon kommer från seger i Prix Diane där hon visade en enorm löpskalle. Då red Pierre-Charles Boudot mästerligt, och Ryan Moore är nog överlycklig att få chansen på det Donnacha O’Brien tränade stoet. 3,5 gånger pengarna är lite lite, men vi trodde faktiskt det skulle bli än sämre.

7 One Voice (e. Poet’s Voice) är en treåring som visat lovande takter. Nu är hon ute på för djupt vatten och vi säger ”others preferred”.

Slutsats. Det känns som att värdet finns hos hos Deirdre samtidigt som jag gillar Fancy Blue som får mycket vikt. Är Nazeef underskattad? Deirdre liras!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *