Ett vanligt race på Kempton

Den här onsdagsmorgonen försov jag mig över V4 inledningen på Jägers vilket nog var lika bra då hästarna jag trodde på sprang åt fel håll. Istället följde jag Sydafrika lite närmare då det var några intressanta race under slutet av dagen. När jag ändå har lite tid över kollar jag ett race från Beverley och sedan ett från Kempton. Och här stannar jag till. Kommentatorn nämner att han aldrig hört talas om ridern på häst nummer två, Alerta Roja (e. Golden Horn), men det har jag.

Jag noterar direkt att det är Kirsten Rausings dress och en slagning på Racing Post visar att det är Sir Mark Prescott som tränar. Imponerande. Sir Mark tränade även mormor Alborada (e. Alzao) som segrade i Grupp 1 som egenuppfödd av Lanwades. Längre tillbaka har vi förstås än mer Black Type. Det var helt klart lite kort för Alerta Roja den här dagen, men ridande Kaia Ingolfsland visade ingen rädsla när hon från en sistaplats kastade in Alerta Roja i fältet för att plocka upp några placeringar.

Häromdagen blev Kaia diskvalificerad när hon segrade i en lärlingshandikap. Anledningen var en tappad viktvoljock. Lita på att vi kommer få se mer av Kaia framöver.

Själva racet blev en stor succé. Jag övervägde att stoppa in några stöddollar på Alerta Roja, men insåg snabbt att hon inte skulle kunna segra. Godolphin-ägde Isle of May (e. Kodiac) stod i 1,50 vilket förstås var löjligt lågt och ett måste att spela emot. Superstammade Lucid Dreamer (e. Dansili) uppfödd och ägd av Juddmonte tränad av Roger Charlton hade Ryan Moore i sadeln i debuten. 7,50 red man av till, tack för kaffet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *