Göran Forsmark

Via Aftonbladet nås jag av nyheten att Göran Forsmark är död. Med honom dör ytterligare en av alla dessa profiler, vissa skulle säga kufar, som ofta setts på kapplöpningsbanorna.

Jag skulle inte säga att jag kände Göran bra, men vi träffades ganska många gånger och vid ett tillfälle undrade han om han skulle sluta kalla mig Otter. Han ångrade sig dock vilket jag inte hade några problem med.

Som sportchef på Täby Galopp var man ständigt på jakt efter ”kändisar” som kunde lura ut en DN-fotograf till banan. Men det var inte så att Göran var en sådan kändis. Han verkade inte i det fördolda, tvärtom, istället var han kanske lite för översvallande för att pressen skulle intressera sig.

Första gången jag såg honom skrek han som en tok när han sprang längs med upploppshäcken på väg mot vinnarcirkeln. Jag tror det var när Steve’s Champ (e. Foxhound) segrade i Täby Vårsprint till ett glatt odds. I sadeln på Steve’s Champ satt nämligen Görans stora idol, Mark Larsen. När Mark var på Täby var Göran ofta på plats och skrek och skrek. En storloppsdag tog Mark en dubbel och då grät Göran av lycka. -Såg du det där Otter, skrek Göran! Bättre jockey finns inte. Jag tror jag är kär.

Hängivenheten var enorm och fick han en publik som lyssnade prisade han alltid Täby Galopp. Vi träffades oftast på Tre Bröder i Sumpan. Jag åt lunch där innan sändningarna på Kanal 75, eller middag efteråt, Göran kom bara förbi. En gång på Valla blir jag livrädd när jag får en hård dunk i ryggen. -Otter, är du här också, ja dom här hästarna kan också springa vet du.

I en intervju i Aftonbladet från 2008 hänvisar Göran till sin kompis Lennart Junior Reuterskiöld och berättar att han varit med på några galoppörer. Intresset för trav jämfört med galopp säger han vara 50/50, något jag starkt betvivlar efter att ha se honom springa ikapp med Mark Larsens ritter.

Helt klart har kapplöpningsvärlden förlorat ett av sina största fans.

Jag är säker på att det finns många som har några roliga anektdoter om Göran och hästarna, fyll gärna på med just din i kommentatorsfältet.

En reaktion på ”Göran Forsmark”

  1. Träffade också Göran många gånger! En entusiastisk person som hördes! Satt ibland på Täby Park och samtalade kvällen innan löpen. Tråkigt att han slutat sina dagar på denna jord! R.I.P Göran!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *