Ledvolten Snabbast ut ur boxarna

Vi har självklart suttit som på nålar den här fredagen. Det var en väldigt tidig startanmälan till den norska derbydagen. Förutom själva Derbyt har vi Marit Sveaas (Gr.3) som dagens clou. Polar Cup bjuder på en topphäst också.

Norsk Derby

Tittar vi på Norsk Derby ser vi att man lagt racet utanför V64 vilket förstås är synd. Att man avslutar V4 hjälper inte – den ser helt iskall ut. Men nåja, tillbaka till racet.

1 Prince Valiant (e. Lope de Vega) tränas av Marc Stott och har Oliver Wilson i sadeln. Man gick godkänt i Trial, men det skall mycket till för att man skall förbättra sig förbi kulltopparna. Ändå en outsider.

2 Whispering Ocean (e. Le Havre) tränas av Niels Petersen och Carlos Lopez visste vad han gjorde när han valde att rida Whispering Ocean i Trial. Den avslutningen var av bästa märke och den extra distansen bör vara en fördel. Klar favorit.

3 Never Gone (e. No Nay Never) tränas av Bent Olsen och rider gör Rafael de Oliveira. Hästen är välstammad och ett oprövat kort över längre distanser. Det visade kunnandet på kortare distanser tyder dock på att man inte skall spela till odds under 100 gånger.

4 Grey Flash (e. The Factor) tränas av Bent Olsen och Elione Chaves rider. Man har gjort det bra på Jägersro utan att räcka till mot de bästa. Det som talar för Grey Flash är att han gjort det bra på gräset och verkar fungera på Övrevoll. Distansen är inga problem och det här är en rolig outsider. Det som oroar är att han är hårt matchad och möter många hästar som är bra mycket fräschare.

5 Native Star (e. Nathaniel) tränas av Niels Petersen och får Pat Cosgrave i sadeln. Det är en kombination som lovar gott och Native Star har bara gjort två starter i livet och bör bara bli bättre och bättre. Att det är längre distans bör gynna Native Star som är stammad för att vara som bäst över 3200 meter. (för övrigt felreggad som tvååring på pedigreequery) Stallet har ställt iordning förut och vi blir inte förvånade om det blir seger.

6 Neridiana (e. Center Divider) tränas av Hallvard Soma och i sadeln sitter Gutemberg da Silva. Hon är chanslös, men kämpar om att vara bäst av ”hemmalaget”.

7 Monsieur Vic (e. Lawman) skall försöka kopiera stallkamraten Ready Teddy som slog till i Dansk Derby. Jessica Long och Shane Karlsson har båda storform. Monsieur Vic har gått bra på Övrevoll förut och stallformen som sagt lysande. Handen på hjärtat är det ändå svårt att se Monsieur Vic ta något annat än en mindre peng.

8 Juveniledelinquent (e. Center Divider) tränas av Tina Smith och i sadeln sitter Nora Hagelund Holm. Man är avhängda redan från början, men kan man slå några av de övriga norskuppfödda?

9 Powerplay (e. Power) tränas av Cathrine Erichsen som sätter upp Manuel Martinez. Målet är att vara bäst av de norskuppfödda och det ser inte ut som en omöjlig uppgift då Powerplay slog sina norska motståndare i Eyvind Lyches.

10 Possession (e. Iffraaj) tog sistaplatsen i en enkel handikap igår och det är svårt att se den franske importen orka skrälla över den här distansen. Annike Bye Hansen och Ulrika Holmquist jobbar i uppförsbacke.

11 Sea Moonster (e. Sea The Moon) var femma i Larch på Klampenborg och går tillbaka upp till en distans han inte glänst på tidigare. Tobias Hellgren och Anna Pilroth får hoppas att man inte går så bra att man förstör handikaptalet.

12 Ugotthelook (e. Uncle Mo) är en av Niels Petersens snackhästar och starke Jacob Johansen äntrar byglarna på den här amerikanaren som sett rätt trög ut. Han kostade 180 000 euro som åring och det är klart att man hoppas att den här skall kunna matcha stallkamraterna. Det såg inte ut som det i Trial, men det kan vara farligt att släppa iväg en sådan här häst till för högt odds.

13 Cardhu (e. Crocker Road) tränas av Are Hyldmo och i sadeln sitter Alan Wallace. Här är det att vara bäst av norrmännen som gäller och det kan gå.

14 Jet Action (e. Camelot) tävlar i Stall Perlens färger och då är det förstås välstammat. Lika självklart är det att Wido Neuroth tränar, men det är inte fullt lika självklart att Per-Anders Gråberg är den som äntrar byglarna. Halvbrodern Bostar (e. Poet’s Voice) kostade bara 61 000 euro som åring, Jet Action hela 280 000. Jet Action såg fin ut i Trial, men den längre distansen bör gynna Whispering Ocean mer.

15 Nordic (e. Gleneagles) är stallkamrat med Jet Action och har Sandro de Paiva i sadeln. Nordic gick godkänt i Trial och även om den klassiska distansen är en okänd faktor har vi en känsla att det kan räcka långt ändå.

Marit Sveeas (Gr.3)

11 Square de Luynes (e. Manduro) skämmer inte bort oss med täta starter direkt. Senast vi såg honom var i Cupen där han övertygade enormt. Kapacitet finns för att uppträda på större scener än denna, men kommer vi verkligen få se titelförsvararen den här gången? Vi längtar och kommer att spika då han alltid går bra efter vila. Det ser jämnare ut bakom Square de Luynes, och vi får återkomma med ”tipsen”.

Polar Cup (L)

Vår favorithäst 1 Duca di Como (e. Clodovil) tar hand om ledningen enkelt och lär försvara titeln enkelt. Även här återkommer vi med tvåan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *