Veckans Film – Chasing The Win

Det finns en hel del filmer där ute som handlar om galopp. Ni som läser det här vet förstås redan att det är en av världens vackraste sporter och att den gör sig riktigt bra på film och TV.

Den här gången rekommenderar jag dokumentären Chasing The Wind som handlar om den något annorlunda tränaren Carl O’Callaghan, bördig från Irland. Carl som under ett tag levt som uteliggare i New York lyckas av en slump få träffa en hästägare med stora resurser. Han väljer att satsa på Carl av lite olika anledningar och snart får dom enorma framgångar med Kinsdale King som segrar i Dubai.

Filmen är berättad med en stor värme, samtidigt som man verkligen undrar om det här kommer hålla hela vägen. Det är dottern till ägaren som gjort filmen vilket förstås både är bra och dåligt. Bra för att vi kommer riktigt, riktigt nära, men också dåligt då vi inte riktigt kan se och förstå varför det ständigt kommer nya problem och att det börjar att skära sig mellan ägaren och tränaren. Den här filmen är helt klart sevärd på alla sätt. Särskilt bra perspektiv tycker jag det är från ägarhåll. Det kan vara nyttigt att se ägarrollen lite utifrån. I det här fallet är ägaren iallafall engagerad!

Filmen finns gratis på Amazon Prime.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *