Kvalhäst i fokus – Bolivar roads

Söndagens kvallöpning på Jägersro är en riktig godbit. Från innerboxen startar Roycroft (e. Soldier Hollow) som är senast i raden att försöka ge Mr Ascot en Derbyseger. Tränar gör Susanne Berneklint och det är svårt att inte se den här Soldier Hollow vara med i Derbyt. Han kostade 100 000 euro som åring på Baden-Baden auktionen. Modern Red Lips (e. Areion) var en tysk Listed segrare som prövades på högsta nivå utan att riktigt räcka. Stammen är riktigt långtradarmässig, det är mer St Leger över honom än Jockeyklubbens. Möjligen Jockeyklubbens Steeplechase. Att Roycroft kommer ut på banan redan nu är ett mycket positivt tecken. När kommer oddsen till Derbyt ut egentligen?

I några boxar längre ut hittar vi Hey Brother (e. Hallucinate) som är ett syskon till Mrs Loreen (e. Needwood Blade). Hey Brothers tränare heter förstås Reuterskiöld i efternamn och han sadlar även ut Tichiero (e. Barocci) som är undan klassiska segraren Lake St Clair (e. Revoque).

Junior sadlar dock inte ut Bolivar Roads (e. Tamayuz) vilket kanske gör någon förvånad. Varför? Jo för att Bolivar Roads mamma är Bounce (e. Trempolino)!

Bounce avkommor trivs som bäst i Skandinavien och det har väl knappast undgått någon att hon lämnat Hurricane Red (e. Hurricane Run) och Icecapada (e. Mastercraftsman). Icecapada var klart som bäst på gräset och var effektiv mellan 1600 och 2400 meter. Hurricane Red är en av de bästa svensktränade hästarna genom tiderna. Dessutom effektiv på både gräs och grus. Även Hurricane Red var en miler/stayer med en liten dragning åt det rena stayerhållet.

Bolivar Road är efter gode hingsten Tamayuz (e. Nayef) som står för 10 000 euro. Han var själv en lysande miler och har flera Grupp 1 segrande avkommor.

Bolivar Roads mormorsmor är Marie de Russy (e. Sassafras). Hon lämnade bland annat Top Sunrise (e. Top Ville) som segrade i Grupp 1. Old Rouvel (e. Riverman) segrade i bättre löpningar både på slätt och över hinder. Viktigast är förstås Russyskia (e. Green Dancer) som är mor till Bounce. Förutom Bounce har hon även lämnat avelshingsten Simplex (e. Rainbow Quest) som verkar i hindersportsaveln.

Bolivar Roads såldes som föl för 34 000 euro och det var en lyckad pinhooking. Filip Zwicky fick nämligen betala 80 000 euro när Stald Seaside och Francisco Castro ville ha honom.

Det känns otroligt spännande med Bolivar Road. Dels har Bounce alltid lämnat väldigt dugliga avkommor, eller stjärnor. Dels kanske Tamayuz kan tillföra lite speed.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *