Bro park 10 jan

Det är dags för vintergaloppen, fortfarande utan publik, men med ivriga spelare klistrade framför skärmarna. Det är tidig start på dagen och första racet rids redan 11.50 medan V64 börjar 12.20.

Jag kommer att leverera ett antal andelssystem till V64 och ämnar i samband med det komma med lite kloka och okloka tankar och kommentarer.

Experterna verkar tämligen eniga om att 2 Swinging of Venice (e. Merchant of Venice) skall vara helt överlägsen i V64-avslutningen så det är väl den som måste fällas om man vill åt de stora pengarna. Går det?

V64-1 Guldhandikap 1200 meter

Från innern måste förstås 1 Freemanip (e. Manipulator) räknas med kanonchans. Erik Ivares tipsar om 6 Houston Heat (e. Eishin Dunkirk) som avslutar sylvasst mest varje gång och står bra inne här. Något vi lärt oss genom åren är att det alltid är lätt att bli bländad av ”superavslutare” samtidigt som vi gärna underskattar hästar som gör allt jobb själva i front. Att ha krafter kvar ger dig givetvis kraften att ”fight another day”, men antalet nästagångare som förblir nästagångare är många. Jag tog mig ett snack med Tobias Hellgren:

– Vi har satt på flisblinkers på slutet och nu galopperar han mycket bättre. Han gillar inte sprutet alls och det här läget är bra då han kommer att kunna gå fritt snabbt. Jag tycker han galopperar bättre och kommer ta många över upploppet, det är en bra segerchans.

7 Fast And Free (e. Iffraaj) har varit en besvikelse på slutet.

-Hon har kommit ned i ett bra handikaptal för henne, men det hjälper ju inte om hon fortsätter att prestera på 60-nivån. Jag har själv ridit henne i träning i veckan och hon känns jättefin. Hon har gått bra både med och utan sidoludd, säger Sandra Brolin.

V64-2 Maidenlöpning 1200 meter

Här ser det från början ut som en kanonchans för 2 Nyhavn (e. Ajaya) som Vanja Sandrup skickar upp från Skåne. Nyhavn spikas av Gruffen i programmet. Det ser ut som att det är vässat från Vanjas sida och det enda som oroar är underlaget. Samt även den första långresan. Om Nyhavn inte är effektiv är det debutanterna 4 Athena (e. Wilshire Boulevard) och 7 Falkor (e. Barocci) som är mest intressanta.

V64-3 Järnhandikap 1600 meter

3 Ede’s Garrinchi (e. Eishin Dunkirk) har passande förutsättningar och bra form. Hästen har dock aldrig segrat vilket är ett stort minus. Gardering är ett måste, men är det ett race den här hästen kan ta är det detta. Ingen annan är chanslös, möjligtvis med undantag för häst nummer ett som går med rejäl övervikt.

V64-4 Silverhandikap 1600 meter

En svår handikap med många olika öppningar. Hur länge håller 5 Stolen Tango (e. Bernardini) i ledningen? Snackhästen är 1 Arabianranta (e. Helsinki) som kan få loppet från det smaskiga utgångsläget. 4 Shepard Gate (e. Kitten’s Joy) står bra till och 3 My Purrfect Tale (e. Tale Of the Cat) kommer inte för att slåss om en peng. Gardering påbjuden.

-Stolen Tango tror jag kan gå över lite längre, ta ledningen och sedan ta en pust. Hon har gått godkänt på slutet, men hon har inte imponerat jättemycket. Kan vara med där framme igen. 8 Skyhawk (e. Zaahid) kommer bara göra en eller två starter till innan hon skall få bli mamma. Det vore kul att se den här segermaskinen i vinnarcirkeln igen, men formen verkar ju inte finnas där, berättar Sandra Brolin.

V64-5 Bronshandikap 1400 meter

Det här kan vara över tämligen omgående. Får 2 Sharp Eye (e. Rajsaman) en bra start måste det vara en grymt god segerchans. 3 Jungle Dream (e. Oasis Dream) fick en välförtjänt seger senast och är med i striden igen. Mest intressant är 8 Cooperess (e. Sixties Icon) som här gör sin första start på Bro Park. Kan vara rejält underskattad viktmässigt.

4 Mr Måns (e. Eishin Dunkirk) gör riktigt bra insatser, men har fått hel fel löpningar på slutet. Det här är min bästa segerchans för dagen, säger Sandra Brolin.

V64-6 Bronshandikap 2350 meter

Omgångens största favorit är med all rätta 2 Swinging of Venice. Här hör jag mina galoppvänner spekulera i att det är en 80 häst vi kommer skåda och i så fall är ”staketet” ett faktum. Tittar man på formen mot hästar som 1 Enkrona (e. Chinese Mandarin), 3 Valon (e. Special Quest) och 4 Dragonfly (e. Appel Au Maitre) inser man snabbt att dom inte är långt ifrån Swinging of Venice och får en del kilo jämfört med deras senaste möten. Spik eller många!

-Ja min häst 7 Brolina (e. Dandy Man) är med i det här racet, men vi är chanslösa. Swinging of Venice är fortfarande lågt handikapad och slipper dessutom senast höjningen. Den kan säkert 80 och blir mycket svårslagen, berättar Sandra Brolin.

Spelen

Jag prövar några olika infallsvinklar och systemen hittar ni här.

FREDRIK OTTER UNIK (bara för sex rätt) – 10 andelar á 495 kr (Max 4669 kronor) https://www.atg.se/vinnatillsammans/spel/137283

FREDRIK OTTER X8 – 8 andelar á 344 kr (Max 2592 kronor) https://www.atg.se/vinnatillsammans/spel/137284

FREDRIK OTTER X10 – 10 andelar á 179 kr (Max 1688 kronor) https://www.atg.se/vinnatillsammans/spel/137285

FREDRIK OTTER 3X3X3 – 8 andelar á 97 kr (tre hästar i varje = 729 kr ) https://www.atg.se/vinnatillsammans/spel/137286

OTTERS 50-LAPP – 10 andelar á 50 kr (471 kr) https://www.atg.se/vinnatillsammans/spel/137287

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *