Vi byter kontinent

Mitt i alla förberedelser för Cheltenham är det lätt att glömma att det är kanonfin racing i Florida just nu. Igår var det Fountain Of Youth på Gulfstream Park, ett av de viktigare racen inför Kentucky Derby. Först vill jag dock visa er hur överlägsen amerikansk turf racing kan vara. Visst älskar jag de rättvisa dirtracen också, men gräset är på frammarsch och det förstår man när man ser ett race som Canadian Turf.

Junior Alvarados ritt är makalös! Och notera hur tätt man rider. Det är en helt annan spänning när det är så jämnt och så tätt. Banorna inbjuder till det och så även stilen. Det här är en njutning att se!

Kolla in segerritten!

Och visst, självklart hade jag 50 dollar på Olympic Runner….

Kolla sedan in huvudracet. Härligt flegmatiske storfavoriten ser helt chanslös ut under stora delar av racet. In i slutsvängen blir han frånsprungen av outsiders som kommer bakifrån. Han väcks upp rejält på väg in på upploppet, och så finns det dom som tror att pisken inte fungerar… Referatet är på spanska, Florida är sant tvåspråkigt nuförtiden.

Shug McGaughey berättade efteråt att han aldrig varit så nervös och förtvivlad under ett race – men det löste sig ju till slut. Greatest Honour (Tapit) kommer garanterat att stå distansen i Kentucky Derby. Morfar Street Cry står för gedigen styrka och oddset för seger är 10 gånger pengarna. Det är en bra risk/reward det. Nästa race på agendan är Florida Derby över 1800 meter vilket borde passa Greatest Honour än bättre. 2013 skickade Shug ut Orb (Malibu Moon) i Fountain Of Youth och sedan till Florida Derby. Det blev segrar i båda racen innan Orb tog hem Kentucky Derby. Historien upprepar sig! Jose Ortiz är en lysande jockey som ofta hamnar i skuggan av sin charmige bror, Irad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *