Torsdagens Cheltenham

Torsdagens Cheltenham inleds med Marsh Novices’ Chase, 800 meter längre än Arkle på tisdagen. Obesgrade Envoi Allen (Muhtathir) tävlar i Cheveley Park Studs välkända färger och älskar Cheltenham. Han segrade i Champion Bumper 2019 och i den längre Novishäcken 2020. Livet som steepler är trivsamt och det har blivit tre komfortabla segrar för Gordon Elliotts stjärna. Oddset är därefter. 8/11 är det bästa som erbjuds och i en tuff steeplechaselöpning är det inget som lockar. Energumene (Denham Red) är stark och har segrat över distansen tidigare. Han tillhör favoriterna i Arkle, men 7 ggr pengarna känns lockande. Vi får se vad det blir när det är NRNB.

Familjen Ricci kan få en rolig dag tillsammans med Mullins. Deras Monkfish (Stowaway) står i nio gånger fläsket och är obesegrad i tre starter. Bra each/way chans.

I Ryanair Chase är det åter Cheveley Park Stud som står för favoritskapet. Det är dock Willie Mullins som tränar Allaho (No Risk At All) och Mullins tränar även Min (Walk In The Park) som tävlar för familjen Ricci! Hur delar man upp titlarna? I mina ögon är Min den bättre av de två och distansen är passande, han är faktiskt titelförsvarare. Mullins har även med spännande Kemboy (Voix Du Nord) som står i 15 gånger pengarna i Gold Cup och 11 gånger pengarna här. Kemboy vill dock ha 3 miles, men det är en intressant anmälning. Vi noterar även att Chacun Pour Soi (Voix Du Nord) är anmäld även hit. Festivalen är alltid ett pussel för stortränare som Willie Mullins. En inte så vild gissning är att Joseph Patrick O’Brien vill undvika Chacun Pour Soi med sin Fakir D’ouidairies (Kapgarde). Fransmannen är stark och 11 gånger är ett bra odds each/way.

Det tredje racet av värde den här dagen är Stayers’ Hurdle över 3 miles. Favorit är Paisley Park (Oscar) som segrade här 2019, men var sämre ifjol. 4 gånger pengarna är i lägsta laget. Det kan skrälla här så länge som Big Buck’s inte startar. Paisley Park är jämnt matchad med Thyme Hill (Kayf Tara) som står i 4,50.

Som Roksana (Dubai Destination) gick i Long Walk Hurdle på Ascot måste det vara frestande att återigen pröva henne mot hingstarna. Hon trivs på Cheltenham och har segrat i Mares’ 2019. 2020 var hon långt efter Honeysuckle 2020. I år går nog Honeysuckle för Champion Hurdle så det är lite ovisst var man placerar Roksana.

En rolig rysare är Paul’s Saga (Martaline) en av Cottins många fantastiska hinderhästar. Paul’s Saga är ett grått sto som i höstas segrade i Grande Course de Haies d’Auteuil (Grade 1) och var knappt slagen i Grand Prix d’Automne. Hon visar en fantastisk styrka på slutet och borde vara gynnad av Cheltenhams uppåtlut in mot mållinjen. Racet ser ni här och jag lovar att formen räcker en bra bit. 41 ggr pengarna är taget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *