Vårkänslor

Tvååringar börjar så smått att visa upp sig över världen vilket är ett säkert vårtecken. Här i Washington DC blommar körsbärsträden för fullt och vi har ett villakvarter sisådär fem minuter bort där man har 1200 träd i full prakt. Ändå är det säkraste vårtecknet att de bästa hästarna kommer ur sitt ide. Efter Breeders’ i USA, efter Champion Stakes och så vidare är det nu dags för våra världsstjärnor att visa hur övervintringen gått. Förstås har vi förlorat några till avelsarbete, gott så för kapplöpningar är en sport som handlar om avel. Åter andra kommer ut igen. Frågorna är många, vilka treåringar har utvecklats och är redo att ta sig an den äldre eliten? Vilka har blivit gamla och trötta. En som absolut inte är gammal och trött är Gamine (Into Mischief) som nu blivit fyra år. Hon kom från seger i Breeders’ Cup F&M Sprint och årsdebuten i Las Flores Stakes kunde inte vara enklare. Det blev en enkel seger i ett fyrahästarsfält, men som hon såg ut! När hon ifjol segrade i Acorn Stakes (Gr.1) med 18 längder trodde man inte att det kunde bli bättre. Segermarginalen idag hade säkert också kunna skrivits till 18 längder, om hon bara hade fått gå.

Den här dyrgripen kostade 1,8 miljoner dollar som tvååring på Fasig Tipton och nu har hon tjänat 943 000 dollar.

Hon gav bottenoddset 1.05 på toton och komben med stallkamraten gav 1.40. Hade du trion? Grattis till 2,20 i odds.

Först ut att posta racet på Youtube var Crack Hipicos, här får ni öva på er spanska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *