En Bra debutant

I USA är det snart dags för Kentucky Derby. En som inte kommer dit är Flightline (Tapit) som debuterade igår på Santa Anita. Att debutera som treåring är förstås ingen dröm, men den som väntar på något gott…

Som åring såldes Flightline på prestigefyllda Fasig-Tipton Saratoga Select Sales. Pris 1 miljon dollar, vilket då motsvarade över 10 miljoner SEK. I debuten ställdes Flightline, tränad av John Sadler, mot två lovande Baffert-träningar och några andra auktionsdyringar. Ryktet om att Flightline var lovande hade dock spridit sig och under Flavien Prat spelades Flightline till 1,80 i vinnarodds. Så här gick det.

Efter en allt annat än perfekt start reds Flightline till ledningen där han öppnade första 400 på 21.59. 800 gjordes på 44.42. Sluttiden, över sex furlongs (1207 meter) är 1.08,75 och då är Flightline inte direkt jagad över upploppet.

På mödernet hittar vi Feathered (Indian Charlie) och en hel del black type. Auktionssidan för Flightline hittar ni här. En artikel med mer kött om mödernet skrevs efter auktionen och den hittar ni här.

Det är förstås en lång väg att vandra för Flightline, men jag blir inte förvånad om han dyker upp i storloppscirkusen i New York i sommar. Helt klart en häst att följa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *