Bro park 9 maj

Galopptips.se i all ära, ni galoppfantaster, varandes och blivandes, förtjänar tips till galoppens V64 spel varje söndag. Trots små fält har vi sett många fina utdelningar på slutet. Den här tävlingsdagen ser småknepig ut och vi inleder med att se vad våra ”konkurrenter” säger.

Konkurrenterna

Programmet är det första tipset som görs och att tippa efter anmälningslistor är inte lätt vill jag lova. Gruffen gör ett lysande jobb och till den här omgången spikar han 5 Marta (V64-1) och 6 Silky Road (V64-6). Tipsettor i övrigt är 1 Valon, 4 Augustus Caesar, 3 Isidor Almqvist och 2 Plantstepsdream.

Marta segrade förvisso i Jockeyklubbens Stolöpning 2019, men ifjol var hon tre längder efter 1 Miss Maybach. Blir Marta ens favorit? Miss Maybach tycker 1600 är lite långt och Marta att det är lite kort. Vår analys säger att det är fel spik.

Nästa spik är alltså Silky Road. Det är årsdebut och Silky Road är väl egentligen en gräshäst? Angelika Berg har ännu inte segrat i år och sitter nu på spiken. Vi hoppas förstås det, men spik? Nej, även här är det fel spik.

Vidare till Galopptips där vår vän Erik ”den galne dansken” / ”hatten” /”scarfen” (kärt barn har många namn) Ivares har fattat tycke för 1 Valon (V64-2) som blir den ende spiken på det gigantiska 3240 raders systemet. (Gruffens stora system är på 594 rader). I övrigt är tipsettorna 1 Miss Maybach, 1 Houston Heat, 3 Isidor Almqvist, 2 Plantstepsdream och 4 Sharp Eye. Ivares har med Silky Road på stora systemet, men inte på lilla.

Valon känns som en rimlig spik. Stallformen finns där, två starter i kroppen, P-A är stekhet i sadeln och innersniffen är bokad. Hästen har dock en tendens att inte sätta nosen först och det är ju lite trist på en häst som blir massivt överstreckad.

Tränarintervjuer

Tanken är att göra och lägga ut lite tränarintervjuer. Då tidskillnaden USA-Sverige är sex timmar samtidigt som tränare tenderar att lägga sig tidigt blev det inte så många den veckan.

Annika Sjökvist sadlar ut två mycket intressanta hästar. På kort tid har hon etablerat sig som en av Bro Parks topptränare. Segerprocenten i år är imponerande 27%!

– Miss Maybach (V64-1) brukar gå bra i årsdebuten och jag är väldigt förväntansfull. Hon tränar bra, men som tränare vill man ju alltid se det i lopp också. 1400 meter är normalt hennes bästa distans, men jag försöker se till att hon står hem 1600 meter också. Skulle hon tränas som en sprinter skulle hon göra bra ifrån sig där också. Bra segerchans.

– Arabianranta (V64-5) låg instängd länge senast och blir lite spänd när han har andra hästar omkring sig. En optimal löpning för honom är att han får speeda till utvändigt. Han är som bäst när banan är åt det jobbigare hållet. Kletigt eller riktigt tungt och lös bana är hans favorit. Nej förresten, han gillar dåliga gräsbanor också. Tyvärr blir det nog en rätt snabb bana imorgon, det missgynnas han av. Han är annars i bra form och gick i mål med sparade krafter senast.

Tobias Hellgren har precis flyttat in på en ny gård utanför Skara. Han låter uppåt värre när det gäller att beskriva de nya förutsättningarna.

– Den nya gården är ruskigt fin. Vi har en rakbana och en skogsslinga på tre kilometer. Och så en travbana vi inte använder. Vi har kunnat breeza hästarna ordentligt, men kanske inte riktig kunna ge dom rejäla snabbjobb. Nu i veckan kom vi på hur vi skulle anlägga en ny bana och det gick hur snabbt som helst att få till en sandbana. Vi är nog dom enda som har en tvättäkta dirttrack hemma på gården. Jag överdriver inte när jag säger att vi har den bästa anläggningen i hela Skandinavien, och dessutom kommer vi fortsätta förbättra den.

– Houston Heat (V64-3) passar bättre på 1000 meter än på 1200 meter. Taktiken är given, hoppa ut snabbt ur boxarna och ta ledningen. Sedan är det bara att öka sista 600. Det känns lättare emot idag jämfört med i onsdags. Han kom ur det racet bra och jag är optimist.

– Vad gäller Martini (V64-3) tränar han bra, men han är väldigt mycket sämre på dirttrack vilket gör att jag ligger lågt.

– Ginmann (V64-5) tränar bra. Det var inget genidrag av mig att starta honom på Klampenborg. Banan var alldeles för snabb för honom och motståndet var också alltför bra. Det hade varit bättre om han fått möta hästar han kan rå på. Han får göra en bra insats idag, annars gör jag om honom till hinderhäst för han hoppar bra.

– Silky Road (V64-6) är allt bra med. Det är en front runner och det brukar inte vara någon nackdel på Bro Parks dirttrack. Det skall vara en rimlig chans här.

– Archers Ignite (V64-6) tränar otroligt bra här hemma och är anledningen till att jag inte tror mer på Silky Road. Jag hade tippat honom som vinnare om han mött Houston Heat och det gänget också. Visst, han måste visa att han kan springa på eftermiddagen på det sätt som han gör på morgonen, men jag tror han bara vinner här.

Analys av omgången

Det inledande stoloppet ser ut att vara vikt åt Miss Maybach, men visst blir hon lite för stor favorit? Ingen är väl riktigt chanslös?

I andra kan man spika Valon, men vi som är ute efter lite större pengar garderar på hans dåliga löphuvud.

I Silverlöpningen över 1000 meter låter det som att man kan bort Martini.

Amatörlöpningen innehåller många startsnabba hästar och helgardering behöver inte vara fel.

I Guldhandikapen kommer Plantstepsdream bli svårslagen från ledningen, men Lushes Lashes har ju storform och är ett av flera motbud.

I avslutningen hade jag rankat Archers Ignite högt redan innan jag pratade med tränaren. Det är förstås ett frågetecken med dirttrack, han har inte startat på dirt sedan maidensegern på Övrevoll. En möjlig chansspik.

Mina andelar finns att köpa på

Vinna Tillsammans

Här hittar ni ett system med tre hästar i varje race. Ett roligt format som gör att man tvingas tänka utanför boxen. Ett annat system är femtiolappen, här brukar jag singla minst två hästar. Slutligen ett lite dyrare system som siktar mot stjärnorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *