GG 16 maj

Det är svårt att lockas att ens öppna programmet till Göteborg Galopp. Baltimore och Marylands stora galoppdag är idag och jag har ansvaret för det stora systemet åt pokergänget. Sätter vi systemet ska vi boka en svit på Pimlico nästa år. I Preakness tror jag en hel del på Crowded Trade och Concert Tour rapporteras vara i toppform. Concert Tour kommer se till att Medina Spirit inte får en enkel ledning vilket förhoppningsvis ser till att Crowded Trade får chansen bakifrån.

Mer internationellt, imorgon är det klassiska race i Paris, närmare bestämt på Longchamp. Ni har väl inte missat att Svenska Spel arrangerar spel in i de gigantiska franska poolerna. Ni läser mina tips till omgången här.

Nu till Göteborg Galopp och vi börjar som vanligt med

Konkurrenterna

Gruffen inleder med att spika 8 Klint på lilla systemet. På stora dubblar han med 4 Willow It Is. Vi pratar alltså V64-1 och det känns helt rätt att gå kort i den här maidenlöpningen. Ivares på Galopptips.se har samma ranking i topp, men sätter Willow It Is före Klint.

Läser man programmet har Willow It Is inte presterat mycket av värde hittills i livet. Man kan också notera att hästen inte tagit många kronor i luckorna. Klint har istället sprungit mot bra motstånd och varit hårt betrodd i flera starter. Sju starter i livet och noll segrar är förstås en stor besvikelse, men han sätter ändå standarden i den här lågklassiga maidenlöpningen.

I V64-2 har Ivares ett roligt drag i 6 Cutie som Gruffen inte ens har med på sitt system. Istället rankar han 5 Jonica före 2 Yellow Submarine. Det här är lite märkligt. Yellow Submarine tränas av Niels Petersen och har Carlos Lopez i sadeln. Det borde ju betyda en enkel seger här på Göteborg Galopp. Hon har gått bra på gräs förut och distans ser ut att vara helt perfekt medan den kanske är lite kort för Jonica. Det är bara att hoppas att Yellow Submarine inte blir allas singelstreck den här omgången.

I tredje rankar Galopptips 8 Silky Road etta. Den har Gruffen inte med på systemet (kommer med pga en strykning) och jämför man ranken ser man att det ser svårlöst up. I fjärde singlar Gruffen 2 Mille Grazie som tippas trea på Galopptips. Järnhandikaper på Göteborg är alltid svåra att lösa, men Mille Grazie är en treårig maiden som aldrig varit ute mot äldre och aldrig över längre än 1400 meter. Nu är det 2200 meter som gäller och formen från tidigare starter kan man strunta i. 8 Hawthorn känns som ett måstestreck.

Femte avdelningen är hypersvår enligt Gruffen medan Ivares har ett intressant lås. Båda tippar 11 Two Times etta och det här ser ut att bli en ganska så stor favorit. Det är helt fel. När jag hade förmånen att tippa Övrevoll åt Galopptips såg jag Two Times många gånger. Dagens distans är allt annat än optimal, Two Times är en långtradare, och dessutom ser det ut som att han går bäst i små fält.

Sista är det inte mycket att säga om. Det ser svårlöst ut på förhand, men våra kära tipsters har iallafall samma tipsetta i 11 Good Eye. Tittar man i programmet ser man att Good Eye bär 70 kilo. Den vikten är typ olaglig i de flesta galoppländer. I övriga världen har man nästan alltid ett tak vilket gör att hästarna måste hålla sig i sin klass. Good Eye är förstås bra, men ett måste att syna ned med den här betongvikten.

Analys av omgången

Att komponera ett system den här veckan är sannerligen inte lätt. Både Gruffen och Ivares har gjort ett beundransvärt jobb, men har dom inte gjort det lite svårt för sig? Dagens clou är helt klart treåringsracet för ston och här är det väl så att Yellow Submarine bara är bäst? Stall Trick Or Treat går inte och samlar på nitar direkt utan det här är förstås en häst av rätt kaliber.

Det ser ut som att vi får många stora, men sårbara favoriter vilket öppnar för en hög utdelning när de flesta av dom faller. Å andra sidan kan jag absolut se det hela inledas med Klint-Yellow Submarine och Moojim. Då har man råd med många streck i de tre sista.

Mina system inhandlas hos Vinna Tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *