Ajas med Rachael ”UP”

At The Races har gjort en helt underbar intervju med Rachael Blackmore som skall rida svenskägde Ajas i Grand Steeple-Chase de Paris.

Blackmore segrade med Minella Times (Oscar) i Grand National på Aintree och med Honeysuckle (Sulamani) i Champion Hurdle på både Cheltenham och Punchestown. Nu skall hon alltså rida Ajas (No Risk At All) i Frankrikes mest prestigefyllda steeplechase.

Ulf Sjöbergs hinderklippare är faktiskt bland de högst rankade i fältet sett till det franska formtalet ”Valeur”. Hans 78,5 torde räcka en bit även om titelförsvararen Docteur de Ballon (Doctor Dino) ståtar med 83.

Alla tio i fältet är valacker, men bara sju är fullblod. Tre är nämligen AQPS, Autre Que Pur Sang och hoppar förmodligen som gudar, det är åtminstone meningen när man blandar in Selle Francais i blodet.

820 000 euro är den totala prissumman och av dessa går 369 000 till segraren.

Anledningen till att Rachael Blackmore rings in till Ajas är att tränaren, David Cottin, har med två hästar till i racet.

Ajas kommer från seger i Prix Murat (Gr.2) där han ”enkelt” höll ifrån sig Docteur de Ballon.

Då reds Ajas i ledningen av Kevin Nabet som nu sitter upp på Le Berry (Gemix) som har åtta raka segrar. Det är förstås inte kul att bli bortvald, men en bättre ersättare än Rachel Blackmore är svårt att hitta i nuläget.

Ajas har segrat över 5300 meter, men idag är det 6000 meter som gäller och det kanske inte är optimalt för honom.

Sju och en halv minut av spänning blir det garanterat på söndag. Jag kommer spela komber med 1 Figuero (Yeats) och 3 Feu Follet (Kapgarde). 4 Docteur de Ballon hoppar dåligt des temps en temps och föll i det här racet 2019. Han chansas bort. Det går dock inte att komma ifrån 9 Le Berry när det gäller segertipset så även den kommer med på lappen.

ATG tar inte spel till Auteuil, men hos Svenska Spel kommer ni kunna spela både Vinnare, Plats, Duo (komb), 2 av 3 samt 2 av 4 erbjuds också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *