Jägersro 23 maj

Pramms står för dörren och det betyder normalt, förutom toppsport, även spelpooler av det större slaget. Intressant blir det att se hur många som ”tröttnade” på Duca Di Como efter förlusten senast. Blir han lika hårt streckad idag? Eller åker garderingspenseln fram?

KONKURRENTERNA

På Jägersro sköter Stefan Jönsson programtipset och vem bättre än Jönsson finns det där nere. Som tävlingsledare och måldomare undgår inget hans blick och det dagliga jobbet på sekretariatet gör att han vet allt om alla ekipage. Den här dagen går han ut hårt och spikar redan i V64-1. Det är 8 Excalibur som får tipset. Friskt vågat hälften vunnet heter det förvisso, men jag hoppas att inte jockeybokningarna påverkat valet. Jacob Johansen är förvisso förstejockey, men Oliver Wilson får sägas vara ordinarie på 7 Sel Sea och Elione Chaves 5 Marieappel. Junior sadlar även ut 1 Harry under Martin Rodriguez.

Sedan testar han med fem hästar i Södra Skåningarnas och förstastrecket hamnar på 1 War Hawk. Efter det blir det alla utom två i Jägersro Sprint och här känns det som att han bjuder in till gråt genom att inte strecka 7 Riwaj.

Alla i treåringsracet, men bara två på lilla systemet och det är förstås 6 Pusjkin och 1 Wolfof Vancouver i den ordningsföljden.

Spiken på 5 Duca di Como är given och gör att han har råd med sex hästar i den svåra avslutande handikapen.

Det är inget ”TV-system” vi får från Jönsson, men vågar man verkligen spika i första.

På Galopptips.se gör Ivares ett system på 1760 rader jämfört med programmets 1200. Förutom Duca di Como spikas även Wolfof Vancouver. Erik har åtta hästar i första och jag noterar att han har Juniors kvartett som etta, tvåa, trea och fyra. Även här hittar vi Excalibur som etta. I Södra Skåningarnas är War Hawk tippad etta, men fem hästar streckas. Ivares går en häst kortare än Jönsson i sprinten. Det blir 1 Es Raco som får stryka på foten. Efter dom två spikarna är det alla. Upplägget är alltså att överleva de tre första och sedan ha allt på ett kort. Det känns som ett spännande upplägg.

Jämför man tipsen är det inte mycket som skiljer. 1 Harry (V64-1) rankas sist i programmet, men fyra på galopptips. 2 Noifsandbuts (V64-2) rankas näst sist av Jönsson och tvåa av Ivares. Sådant här är alltid intressant och något man ska ha med sig när man streckar. När två skickliga tipsters har så olika åsikter finns det ofta värde att hämta.

I Jägersro Sprint är herrarna hyfsat överens. Det kanske innebär att 4 Nocentsinkentucky är ett bra spikförslag? Det är ju inte jätteofta det skräller till här, eller? Erik har tydliga argument för sin spik på 1 Wolfof Vancouver (V64-4), men att Jönsson dubblar med 6 Puskjin ökar min nyfikenhet. Att gardera 5 Duca di Como (V64-5) verkar inte låta sig göras. Såvida man inte hittar en annan spik. I övrigt är Pramms-ranken likvärdig. I den avslutande handikapen är det heller inte mycket skillnad i ranken. Kanske är det här man skall gå kort istället?

Efter strykningar har Galopptips gjort om sitt system. Erik bibehåller spikarna och tar alla hästar i första och sista i andra har han alla utom Go On Carlras. I tredje alla utom Prevent. Systemet kostar nu 3168 kronor. Hade han helgarderat skulle det kostat 4312. Ändringen känns fullt logisk, det är så här man tar betalt för sina bra idéer. Sannolikheten att V64 ger mer än 3 lax vinnare på Wolfof Vancouver måste anses hög.

ANALYS AV OMGÅNGEN

Det ser helt klart väldigt öppet ut. För en större utdelning måste nog Duca di Como falla, men det är väldigt svårt att se det ske. Tittar man på Cathrines hästar på Övrevoll idag så är stallformen fantastisk (Hur kunde Captain Chorus släppas till 25 ggr?).

V64-1 ser ut att vara vikt åt någon av Juniors. Stort värde på 1 Harry, men vi som vet hur bra 2 Ocean Side kan vara njuter av att han bara är streckad till fem procent.

V64-2 är hyperintressant då 1 War Hawk ser ut att bli ruskigt överstreckad. Större gardering påbjudes.

V64-3 är lite av en besvikelse för mig. Jag hade hoppats på att 6 Breakdancer skulle bli favorit, men den är istället nu värde till sex procent. Min ”Spik of the Week” är 4 Nocentsinkentucky och det bär emot att gardera.

V64-4 ser ut att bli snedstreckat. 1 Wolfof Vancouver verkar bli megalampa och även om jag köper det tvingar det fram gardering. Castro lär inte droppa in 6 Pusjkin och ge racet till lampan. Det kan bädda för någon annan. 8 Khatun ser ut att bli helt bortglömd.

V64-5 borde normalt garderas. Men med tanke på stallformen är det väl bara att spika 5 Duca di Como.

V64-6 är en vidöppen handicap. Ytterboxarna är mest streckade vilket är lite märkligt. 12 Maid står väl högt i tal nu? 10 Amon Ra går ned i distans, knappast optimalt och aldrig lätt att runda alla. Min förstahäst är 1 Mountain före 5 Glorious Player. Vågar man chansa bort ytterboxarna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *