Prix saint-Alary

Om dagens höjdpunkt i Frankrike var Grand Steeple-Chase de Paris så är morgondagens clou Prix Saint-Alery på Longchamp. Prix Saint-Alery är nästan lika prestigefyllt som Prix de Diane, men bara nästan. Helt klart är att alla i fältet siktar mot Diane.

Jag tror att det finns en överlägsen häst här i Sibila Spain (Frankel) som uppfödd att Coolmore såldes för 240 000 euro som åring. I två starter är hon obesegrad och hon efteranmäldes för 18 000 euro till den här löpningen. Det som gör henne spännande är inte bara stammen, utan allt kring henne. Frankel behöver ingen närmre prestation, modern, L’Ancresse tävlade i Coolmores färger och var som bäst tvåa i Breeders’ Cup Fillies and Mares på Santa Anita. I aveln har hon lämnat Master of Reality (Frankel) som bland annat var trea bakom Stradivarius i Gold Cup för att nämna en start. Pappiren är alltså i ordning som sig bör.

Än mer spännande är att hon tränas av Christopher Head, son till Freddy Head som är mestsegrande jockey i Prix Saint-Alery med hela nio triumfer! Christopher har länge jobbat hos sin faster Criquette och det lär inte dröja länge innan han tar en stor plats i rampljuset. Den fantastiska familjen är en enormt stor del av Frankrikes galopphistoria och en seger här skulle visa omvärlden att Christopher minsann är lika duktig som övriga i familjen Head.

Högst rankad i fältet är Niarchos egenuppfödning Harajuku (Deep Impact) tränad av André Fabre och med Stephane Pasquier i sadeln. Harajuku kommer från seger i Prix Cleopatre (Gr.3). Känslan är ändå att potentialen i Sibila Spain är enorm. Det blir seger!

Tipsmässigt har jag lagt mer tid på Prix de la Place Vendôme som är dagens Quintélöpning (High Five hos Svenska Spel) och den analysen samt spelförslagen hittar ni här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *