Jägersro 18 juli

Ja det är dags för årets stora händelse på Jägersro, Svenskt Derby och det innebär att vi har GS75 istället för V64. Ytterligare ett race att analysera alltså, och lite svårare att få ihop systemet. Som vanligt gör jag andelar på atg.se/Vinnatillsammans och just en sådan här omgång är det värt att gå ihop med några andra och få ihop ett rejält system. Som vanligt börjar jag med att analysera analyserna från mina vänner.

Konkurrenterna

Jönssons stora system kostar bara 1152 kronor, Ivares stora 1890. Själv tror jag man bör upp till runt 4000 för att få ett vettigt system, men det ska bli kul att se hur dom lägger upp det.

Både Jönsson och Ivares inleder med två hästar. 2 Stormy Ocean (GS75-1) rankas etta av Jönsson som sedan har 8 Plantsstepsdream som tvåa. Ivares har ett friskt segertips i 7 Auenfürst! Här blir jag lite rädd, har själv Auenfürst som etta. Stormy Ocean är en härlig häst, men kan väl knappast mer än sina 91? Auenfürst gör sin sjunde start och kan mycket väl kunna mer än 86. Det man ska ta med sig är att båda har låst på två hästar, trots att det är en handikap.

I andra har dom samma sex hästar, men Ivares streckar även 7 Donna Devarona (GS75-2) som ju har fina meriter hittills. Tre av hästarna har över 80 i formtal, och kanske komplicerar man det här mycket med en storgardering? Å andra sidan, kan man lita på formtalen?

I tredje är det Jönsson som har en häst mer på kupongen. Båda streckar 4 Noble Justice (GS75-3), 6 Magic Rock och 1 Dust Devil och Jönsson lyxar till det med 7 Noifsandbuts. Spännande tycker jag då racet är ovisst och själv hade jag inte en tanke på Dust Devil.

Den fjärde avdelningen är Wettermarks och här garderar Ivares på. Vid en första anblick är 4 Nouvelle Lune (GS75-4) och 8 Queen Rouge de givna strecken, men Erik tar några till och hoppas på skräll. Även Jönsson spelar även med 7 Marta och 3 Buckybabe. Erik får även med 2 Hot Bagatelle. Det här är intressant. Gardering här kanske inte rensar så mycket?

Sedan kommer vi till Consolation. Där streckar Ivares sex och Jönsson åtta. Helt klart ett race som skall garderas rejält?

Derbyt är GS75-6. Båda spikar 7 No Short Cuts. I sprinten spikar båda 5 Nocentsinkentucky (GS75-7).

Spikarna blir nog superstora favoriter och min tanke om att Nocentsinkentucky skulle ha lite värde i 8 Duca di Comos närvaro ser ut att vara fel.

Analys av omgången

Vi inleder med en lysande handikap som kommer kräva sina streck. 7 Auenfürst är väl den som är minst exponerad och kan fortsätta att förbättra sig.

Sprinten bör man kunna lösa på några streck. Och visst är väl 10 No Nay Naughty bortlottad?

Tredje handlar väl om 4 Noble Justice går på dirt eller inte? Här i USA går dom inte ett steg på dirten så kanske inte?

Fjärde är 4 Nouvelle Lunes att förlora. Hon är bättre än Queen Rouge på underlaget. Det är rätt distans och hon har form. Den som tänker strecka i mina ögon chanslösa 3 Buckybabe borde fatta att då måste man spika 1 We Got The Boss i första avdelningen.

Har ni noterat vilka höga odds 7 No Short Cuts delat ut vid sina segrar? En välbevarad hemlighet att hästen skulle vara så här överlägsen! Eller har han inte imponerat hemma i träning? Blir förstås svår att gardera, men det kommer absolut finnas några streckvärda emot.

I sprinten får man väl låsa på två hästar? Eller skall någon av gästerna med på kupongen? Spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *