Övrevoll 29 juli

Övrevoll, Övrevoll, Övrevoll, varför skall man bry sig om denna Övrevoll? Jag har mängder av fina minnen från banan, några sportsliga, men också många personliga. Allt från ölande på Sherryhaugen till partajande på restaurangen. Derbydagen är alltid fantastisk, och en gång lyckades jag spela in en större V5a. Lycka till att växla in en större summa norska kronor i Täby Centrum…

En period, för inte allt för länge sedan skötte jag tipsen till allt Övrevoll på Galopptips. Det gick sådär, men man lär sig av erfarenheten och mot slutet kände jag mig som en riktig räv. Det gäller att ha koll på banförhållanden och det gäller att ha koll på när det är ”aktuellt” eller inte. Vardagsgaloppen kanske inte är vacker, men den är högst funktionell och det har ofta ett värde i sig själv.

Så varför ett inlägg om Övrevoll? Jo det är för att http://galopptips.eu och http://galoppanalyse.no är friska fläktar inom skandinavisk galoppsport och framförallt inom spelet. Eftersom jag varje vecka kollar vad ”motståndarna” i poolerna tycker och tänker vill jag även inkludera Övrevoll, en bana jag normal inte lägger en krona på eftersom spelvärdet är noll och intet.

Konkurrenterna

Birger Christensen i programmet har ett V65 förslag för 512 kronor. Han börjar med heltäckt, 8×8 och har sedan tre stycken tvåhästarslås och en spik. Ett intressant upplägg om det är en favoritbetonad omgång men två möjliga skrällar.

I V65-3 streckas 5 Face Of Energima samt 6 Buddy Bob. Det startar bara sex hästar i den här handikapen, men att ta ut två är modigt.

I V65-4 som är en Maidenlöpning streckas debutanten 9 Red Right Hand före 5 Bright Angel som ståtar med 64 i formtal. Rent generellt är det så att ett stall som Niels Petersens inte KAN sadla ut en häst i debuten som inte kan långt över 64. Varför skulle han då ha den i träning? Ja, när man tittar på startlistan så är det så att om inte Red Right Hand segrar måste någon smiska NP ordentligt. Jag kastar första stenen…

Sedan följer en blyhandikap. Här spikar Birger 8 Seeyouincourt som är en oexponerad treåring. Hon ger vikt åt ett gäng härdade handikapers och jag har sett större under ske än att en häst som Seeyouincourt förlorar.

Avslutningen sker över ovissa 900 meter gräs. Tappa inte start här är ett råd. Det är rakt fram som gäller och Birger streckar 4 Azure World och 5 Starlight Runner. Jag noterar att Starlight Runner bär 68 kilo vilket jag privat tycker skall vara förbjudet och jag hoppas någon hjälper stackars Angelika att bära sadeln annars lär hon vara trött innan grindarna öppnas. Gaffeln mellan 72 och 55 kilo är oseriös ur ett spelarperspektiv, men idag är vi inte här för att påpeka grundläggande förhållanden utan för att ha roligt.

Galopptips.eu har tagit fel på månaden och skriver att tipsen är till 29 juni men det hindrar inte att man kan tippa rätt. Det stora systemet är på 576 kronor, ganska likt Birgers alltså. När man tittar på systemet är det dock 2x2x2x6x8x1 vilket blir 384. Eventuellt kan man tolka det som att systemet är på 2x2x2x6x8x3.

I första rankas 7 Mukhateer och 3 Sir Across först vilket jag tycker är spännande. Själv noterar jag att Mukhateer inte segrat på länge och att Sir Across ser genomusel och svår ut. När man har så vitt skilda åsikter är det dags att kolla igenom racet en gång till!

I andra streckar man 6 Mestre Dos Magos och 7 Crossroads Blues två välkända och ärrade kämpar. De här hästarna slår varandra om varandra, men kan man undvika helgardering är mycket vunnet.

Tredje racet är ett tvåhästarsrace, men notera att istället för Face of Energima har man 2 Nordic som dessutom rankas före 6 Buddy Bob. Argumentationen för Nordic köper jag alla dagar i veckan, men det beror ju på att jag rankat den etta också och man vill ju höra att man har rätt fast man borde vara ute efter att veta varför man har fel.

I fjärde garderar man rejält. Spännande i en maidenlöpning. Man säger ju ofta, alla eller spik, men enligt mig är dessa race oftast sådana att man kan spara på strecken. Ranken är 9,3,10 i första hand och 1,6,7 i andra hand.

Sedan kommer omgångens mest öppna race. Notera att Birger spikar 8 Seeyouincourt som rankas fyra av galopptips.eu. Man rankar treårige 6 Sir Vincit etta! Ett friskt tips! Den har jag bara skrivit ”NEJ” om i marginalen på programmet. Nu noterar jag att distansen mycket väl kan ha varit för kort i tidigare starter.

I avslutningen rankas 5 Starlight Runner etta. En idé som stämmer väl överens med Birgers. Formen verkar god, distansen passar bra. Hur streckad blir den här galet högt viktade hästen?

Omgångsanalys

Amatörracet är inte roligt, men istället för att helgardera känns det rätt att strecka de två hästar som har aktuell segerform. Då pratar vi 1 Stogas Fairytale och 8 Dark Money. Det här är inga hjältar och då streckprocenten lockar till gardering får jag se om jag har råd med fler.

2 Khurshed har jag skrivit om på bloggen förut. Stallet är i kanonform och distansen är den rätta. Given A-häst. Jag vill även ha med 4 Dickie Dickens som bara är 6% och kapabel att leda runt om. Ingen är riktigt chanslös och jag förstår helgarderingen.

6 Buddy Bob är knepig och alldeles för stor favorit. 2 Nordic borde vara distansgynnad och har bra läge inåt banan.

9 Red Right Hand skall inte kunna förlora i debuten. Men det är ju 1170 meter vilket sår tvivel. Dom som glatt överstreckar 5 Bright Angel är vi glada för. Borde inte 6 Just Like Poppy kunna skrälla? 7 Vici reser långt och är helt ostreckad. En eller alla?

8 Seeyouincourt är undan fina Blusher och på väg uppåt. Byte av underlag oroar. 3 Zafrangar är jämn och säker, bra läge och rätt distans. 11 Punktum Finale har knackat på dörren ett tag och segrar nog. Marie Lustigs formstall måste med vid större gardering.

8 Jungle Dream och 5 Starlight Runner kommer båda i bästa form och gynnas av distansen. Det är dock mot mina principer att strecka hästar med 68 respektive 69 kilo. Ni vet väl att i de flesta länder i världen har handikaper en maxvikt? Det är så man skapar klasserna och mer rättvisa race. Nu har just dessa varit goda viktbärare tidigare och kanske blir dom modiga nog mot sina sämre kamrater?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *