bro park 25 juli

Nu är vi tillbaka med V64-spelet och ni hittar mina andelar på http://atg.se/Vinnatillsammans . Jag har en riktigt bra känsla för de roliga förinställda formaten som 3x3x3 och Fuskfyran till exempel. Här tvingas man att göra en rank och inte bara spika den naturliga spiken. Och hur ofta har inte andrahandaren ramlat in som etta till ett bra odds när man spikat?

Konkurrenterna

Gruffen nöjer sig med ett system för 576 kr, medan Erik (Ivares) spelar för 2496 kronor. En rejäl satsning således, och det behöver inte vara fel en sådan här omgång.

Vi inleder med en maidenlöpning, tänk att det inte var länge sedan det var otänkbart att ha ett sådant på streckspelet! Och kolla! Två ostartade! Gruffen rankar en av dessa 4 Yalla Yalla (V64-1) fyra och har med den på kupongen. Som etta tippas 9 Magno Animo och som tvåa 6 Dimeadance. Erik har samma rank, men har Yalla Yalla och Dimeadance som dagens drag! Nu blir jag intresserad på riktigt. Dimeadance är storfavorit så här på lördagskvällen. Yalla Yalla hade jag själv ingen tanke på. Barocci säger ju alla bara lämnar gräshästar (har tre avkommor över 80, alla bäst på gräs) och modern Emphasis var ingen stjärna och har inte börjat bra i aveln. Ändå skall det här vara något? Chaves är bokad, det kanske räcker som info?

I nästföljande Järnlöpning spikar Gruffen 5 Paakame Enki (V64-2) på lilla systemet, men har fyra på stora. Redan här vidgas mina ögon och jag slänger mig över Galopptips. Erik har den på två hästar. Två hästar! Det är en lågklassig Järnlöpning och han låser på två? Spelar för 2500 kronor? Nu undrar jag om han smakat starkt innan tippandet. Eller vad har jag missat? Visst den står på 64, det är ett plus. Lille Janetzky (lille och lille, han kan inte rida 56,5, man får väl fortfarande fat-shama jockeys särskilt om man själv kan rida lägst 95?) Senaste segern kom 2019, då över 1200 gräs. Allt, fullkomligen allt säger att det NEJ som jag skrivit i mitt program är rätt. Det var för övrigt tränarens senaste seger. Ändå river jag mitt hår. Jag vet att Erik och Zeider vet något jag inte vet, eller? Bäst att rita om kupongen iallafall.

Herrarna är rörande överens om att 8 Espen Hill (V64-3) är förstahäst. Erik spikar, men Gruffen garderar med några, antagligen för att det är just årsdebut för Malles stjärna. Espen Hill viktar ut halva fältet och ser ut att bli en av dagens stora favoriter.

I Lelles Legacy spikar Gruffen 1 Kick On (V64-4) medan Erik garderar med stallkamraten 5 King David vilket ser väldigt intressant ut streckmässigt.

Erik målar sedan på som en galning i de två avslutande avdelningarna. Är han kvar har han chans på stora pengar, den saken är klar. Zeider avslutar med 3×3. Rankingen skiljer sig rejält i Sunday Special, som ser lika svår ut som vanligt. I sista, som är Stewards Cup, verkar det se bäst ut för 6 Ramone (V64-6) och 7 Brian Ryan, men även 3 Sarookh ärmed på kupongen. Den sistnämnda ser bortglömd ut streckmässigt och känns hyperintressant.

Omgångsanalys

Det ser otroligt spelvänligt ut. Att inleda med en Maidenlöpning och en Järnlöpning ger goda skrällmöjligheter och det ser ut att vara en alldeles för stor favorit i första. Det verkar bli ett fint värde på 9 Magno Animo, men utgångsläget är inte bra.

Järnlöpningen har tre hästar som är streckade mil före övriga. Här kan allt hända och det är bara att gardera på.

Guldhandikapen ser ut att vara vikt för 8 Espen Hill och i övrigt finns det bara tre utmanare. Har man råd med fyra streck är den stora frågan. Kanske är det här man ändå har bästa spiken? Trots att det är en handikap och årsdebut?

Jag känner inte att man kan lita helt på 1 Kick On i V64-4. Stallet är upp och ned och Kick On har levererat usla prestationer tidigare. Brist på andra spikförslag gör att man kanske inte vågar gardera.

Sunday Special är ett riktigt getingbo. De tre hästar jag håller högst är tyvärr streckfavoriter, men här kommer många större system helgardera. Är distansen för lång för 3 Une Autre Beaute? Känns som att man får spendera natten i lopparkivet… 12 Baby I’m Burnin ?

Sista är en riktigt bra sprint. Visst kan 1 Prime Red eller 12 Globemaster skrälla? 8 Ambiance står bra till. 7 Brian Ryan är ett supervärde. Men vad i hela friden kommer liret på 13 More Caviar ifrån? 34 % i nuläget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *