Jägersro och Jackpot

Det är Jägersro och det är Jackpot och självklart finns det många idéer och infallsvinklar. Mina system köper du på http://atg.se/vinnatillsammans

Vi börjar som vanligt med konkurrenterna.

Jönsson gör ett offensivt system på 1080 rader. Han gaddar på i första och tar fem hästar samtidigt som han rankar 1 Powerpoint etta. Ivares har Powerpoint som ensam A-häst, men streckar även 5 Stella Grande på både stora och lilla systemet. Stora systemet kostar 2520 kr!

Det är inget TV-system som gossarna rekommenderar. Erik spikar 4 Marta, medan Jönsson garderar med 6 Lot of Joy. Här är det intressant att studera hur stor favorit Marta blir. Visst borde hon vinna och visst har jag tröttnat lite på Lot of Joy som jag inte riktigt blir klok på. Behöver hon verkligen 3000 meter för att segra?

Skåneland seglar upp som omgångens nyckelrace efter att ha studerat konkurrenterna. Jönsson har fyra hästar och har 1 Steinar etta och 2 Indy Humor som fjärde. Erik har istället 2 Indy Humor etta och pratar om möjlig spik… 6 Chiefof Comanches har högst tal i fältet. Carlos Lopez rider och Niels tränar. Borde inte det här vara spiken nu när han bevisat att dirten är det bästa underlaget?

Kriteriets Consolation känns knepig. Erik tar en livlina och streckar alla. Jönsson har 4 Carmen, 6 Rachini och 3 Crocodile Rock. Min analys är som följer. 4 Carmen är bevisad över distansen och stallformen är god. Man kommer för segern. Castros 5 Penny utmanar. Castro slog en av Juniors megalampor nyligen och börjar få igång tvååringarna. Ninas duo kan ju inte skylla på stallformen utan är snarast inte särskilt bra. 6 Rachini är väl inte mycket sämre än övriga och 3 Crocodile Rock behöver förbättra sig enormt. Distansen lär ju iallafalla passa även om den kan vara 3000 meter som gäller i framtiden. 7 Appelaia?

Erik har fem hästar i Kriteriet medan Jönsson bara har en. 3 Röde Baronen som Erik för övrigt rankar femma. Vem har rätt? Spelarna håller hittills med Jönsson. Om man tjuvkikar på Jönssons V4 ser man att han har just fem hästar… 6 Titannia, 2 Tiny Dancer och 1 Nummerett är tydligen chanslösa. Erik har gjort samma bedömning…

V64:an avslutas med en handikap för högsta klassen. Jönsson tippar 1 Kinsman etta. Den har Erik sjua! Erik har istället 2 Viktor Kalejs tvåa, den har Jönsson rankat sist! Här blir det superintressant att studera streckfördelningen. I nuläget är Viktor en femprocentare, och det är även Kinsman! Vad händer? Läser inte spelarna programmet eller Galopptips? Vilket skönt lås man kan ha på dom här två hästarna…

Omgångsanalys

Det är inte ens 100 lax lirat och klockan i Sverige är strax efter midnatt. Finns det några intressanta tendenser?

Det börjar riktigt intressant med att 1 Powerpoint inte ens är favorit. Det är jämnt streckat mellan fem hästar och en ypperlig möjlighet att ta ställning.

I andra handlar det bara om 4 Marta och 6 Lot of Joy. Det gör att 3 Freed From Desire ser ut att innebära jättevärde.

2 Indy Humor ser ut att bli megalampa och då måste man ju strecka 6 Chiefof Comanches.

Är 4 Carmen bara en spik till 56 % ? Alla?

Sedan kommer ett garderingsrace. Hur kunde 3 Röde Baronen bli en sådan storfavorit?

I sista är 7 Irish Action storfavorit. Kunde varit en rolig chansspik, men knappast nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *