Flightline

Varje år vid den här tiden brukar det komma fram en amerikansk superstjärna. Vi blickar framåt mot Kentucky Derby och tvååringarna skall snart fylla tre år. Alla vet att det är väldigt svårt att lyckas i Kentucky Derby om man inte bevisat sig som tvååring. I år har det dock tänts en ny stjärna på treåringshimlen. Det är väldigt sällan man pratar om treåringar i slutet av december, men Flightline är annorlunda.

Flightline (e. Tapit-Feathered. u Indian Charlie) tränas av John Sadler som vi alla vet är en av dom främsta. . Stjärna du sa, stjärna han va, säger man om Flightline och vissa visste det redan 2019 då Flightline såldes för 1 miljon dollar på auktion.

Så för ett år sedan var Flightline garanterat en besvikelse. Man hade förstås hoppats på att kunna vara med i årgångsloppen och framförallt Kentucky Derby. Nu blev det inte så, men i april blev det seger i en maiden på Santa Anita och i september blev det en seger i en Allowance Optional Claiming på en mycket snabb tid.

På Annandagen var det dags för den oerfarne hingsten att gå upp i klass och starta i Runhappy Malibu Stakes (Gr.1) där han skulle få möta klasshästar som redan var bevisade. Så här såg det ut och just nu finns det ingen som tvivlar på att Flightline är en av USAs bästa hästar, vi pratar kanske en av världens bästa! Samtidigt är det lätt att ta till överord. Efter tre starter kan man hoppas att det finns utveckling, men det kan förstås också ta stopp redan här. Det är dock inget man tror efter att sett racet ett antal gånger, se det du också.

Första 400 på 22. Sedan 44 och en halv. 1.08,72 för 1200 meter och hästen är fortfarande i canter! 1400 meter görs på 1.21,37 och hästen är helt oriden och ser ut att ha allt kvar i mål trots att Flightline segrar med över 11 längder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *