Anmält till Meydan

Carnivalen startar nu och den första veckan ser ut att vara hyperintressant för oss nordbor.

Cathrine Erichsen tar ut Master Bloom (e.Pastorious) i en Listedlöpning på gräset över 2400 meter. Helt rätt förutsättingar alltså, men motståndet är av det vassare slaget och det är bara att hoppas att man kan vara före en av de sex Godolphin-hästarna. Dessutom sadlar Nina Lindberg-Lensvik ut Suspiscious Mind (e. Appel Au Maitre) så redan första dagen får vi ett test på våra Cup-hästar.

Ascot Brass (e. Juniper Tree) mot Silent Night (e. Night of Thunder) får oss att undra över om det är Sto-SM? Nejdå, istället är det Grupp 2 löpningen Cape Verdi. Soft Whisper (e. Dubawi) segrade i UAE 1000 Guineas och blir inte lätt att tas med. Känslan är dock att de våra inte gör bort sig och skönt att man vågar anmäla direkt!

Nyblivne treåringen Hotline Bling (e. Cotai Glory) räckte ju långt som tvååring för att göra ett understatement. Raphael Freires reklamhäst går nu ut över 1400 meter gräs och eftersom det är likavikt ser det svårt ut på pappret. Det är dock bara tre hästar med högre formtal så drömmen om en bättre peng lever.

Snabbe El Guanche (e. Selkirk) kommer ut i Dubai Dash, en Listedlöpning över 1000 meter. Det ser ut att vara ett riktigt getingbo och i princip omöjligt för El Guanche att vara på pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *