Flightline – IGEN

Den 29 december ifjol skrev jag om Flightline (e. Tapit) för första gången. Den artikeln läser du här. http://ledvolten.se/2021/12/29/flightline/

Jag var lite rädd för att ta till överord då när jag skriver ”kanske en av världens bästa”. Nu vet vi att det inte var överdrivet, istället är det dags att lägga till ”genom tiderna”.

Efter segern jag skrev om för ett år sedan har Flightline bara startat två gånger. Det blev seger i Metropolitan Handicap (Gr.1) och nu idag blev det seger i Pacific Classic på Del Mar.

Se och njut.

Segern tas alltså med över nitton längder och oddset på 1,30 var mer än godkänt. Oddset till Breeders’ är 3,25 just nu hos bookies. I förtidspoolen som stänger imorgon står han i 2,40.

Jag tror inte han står över 1,50 om han skulle vara på väg in i startboxarna i november. Odds spelar dock ingen roll när det är en sådan här undantagshäst vi pratar om. John Sadler sägs ha tagit det piano med Flightline inför detta. Det här är de registrerade jobben.

Vi har helt klart mycket att se fram emot under hösten, Cupen, Arcen, Champions Day och så vidare. Men Breeders’ Classic kan bli något alldeles alldeles underbart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *