BC 2022 (lördag)

BC Filly And Mare Sprint inleder Breeders’-programmet under lördagen. Jag tog en chans innan spårlottningen och spelade min favorit Echo Zulu (Gun Runner) till ett glatt odds. Tyvärr fick hon box 13 så oddset är inte lika glatt längre. Även innern blir lätt en fälla, men jag tycker att 1 Slammed (Marking) visat sig snabb att hon säkert är med och slåss om ledningen. 13 ggr är bra, men har hon klassen. Favoriten 8 Goodnight Olive (Ghostzapper) är en dirthäst från Chad Brown som annars är känd som kung på gräset. Irad Ortiz är säkert offensiv och det finns risk för en ganska tråkig öppning på dagen.

Breeders’ Cup Turf Sprint är ett riktigt härligt race då vi får se 8 Golden Pal (Uncle Mo) som segrade i det här racet ifjol. Som tvååring segrade Golden Pal i BC Juvenile Turf Sprint! Det är alltså dags för ett hattrick för den här fantastiske hästen som har Irad Ortiz i sadeln. Det roliga är att det är Coolmore som äger medan Wesley Ward tränar. Han är snyggt stammad med ett ultrasnabbt möderne och är själv den snabbaste hästen Wesley Ward tränat. Oddset är kort, strax under tre gånger, men det troliga är att han tar ledningen trots spåret och sedan håller undan. Motbud? Alla är bra. Jag gillar 2 Flotus (Starspangledbanner) och 3 Emaraaty Ana (Shamardal) bäst till lite odds.

BC Dirt Mile har endast en miljon dollar i prissumma, men det är ändå här det börjar bli spännande. 9 Cyberknife (Gun Runner) har varit med och slagits om pallplatser i Grade Ones på slutet. Han är inte bra nog att konkurrera i BC Classic så nu går man ned i distans, men också lite i klass. 7 Cody’s Wish (Curlin) är en Godolphin som tränas av Bill Mott. Jag blev mycket imponerad av honom senast då han besegrade Jackie’s Warrior i Forego Stakes (Gr.1) på Saratoga. Då var det 1400 meter, men Cody’s Wish står 1600 och fyra gånger pengarna är bra. Bakom de två favoriterna är det jätteöppet.

F&M Turf rids över 1900 meter och är vikt åt Europa. Chad Brown har dock tagit fyra av de tio senaste och tränar 9 Rougir (Territoires) åt Coolmore + Peter Brandt. Brown heläger 10 Virginia Joy (Soldier Hollow) och 11 In Italian (Dubawi) och dessa tränas också av Brown. Rougir var sjua här ifjol, efter att ha segrat i Prix de l’Opera (Gr.1) för Cedric Rossi. Efter starten på Del Mar stannade Rougir kvar, nu hos Chad Brown och hon har haft fina framgångar under året. Jag tycker dock att In Italian har varit snäppet vassare och det är min favorit bland hemmalaget. 3 Nashwa (Frankel) är racets naturliga favorit, tränad av Gosdens. Hon kommer från en andraplats i Opera på en blytung bana som missgynnade henne. Hon var trea i Oaks, men är bättre över lite kortare distanser vilket hon visade vi seger i Prix Diane (Gr.1). 5 Tuesday (Galileo) segrade i Oaks, men jag tror det är lite för kort och lite för snabbt underlag för henne idag. Nashwa it is!

Breeders’ Cup Sprint blir ett härligt race i år. Vi har fantomen 9 Jackie’s Warrior (Maclean’s Music) till start och han förlorar sällan. Han kommer kosta 50 000 dollar i aveln nästa år så det här blir sista starten. Läget i box nio gör att man måste spekulera i favoritfall. Hur mycket måste han ge för att komma till tät? Glöm 2 Kimari (Munnings) som utmanare. Varvar gräs och grus utan att visa toppklass. Den ende utmanare är stjärnskottet 6 Elite Power (Curlin) som ägs och är uppfödd av Juddmont. Irad Ortiz rider åt Bill Mott och Elite Power är något så sällsynt som en fyraåring som endast gjort sex starter. Han kommer med fyra raka segrar och segern i Vosburgh (Gr.2) med nästan sex längder fick mig bara att gapa. Jag har spelat en större slant each way till 9 ggr. Inte för att jag verkligen tror att han kan besegra Jackie’s Warrior utan för att oddset är så extremt fel.

BC Mile rids på gräset och den som segrar får nästan 14,5 miljoner SEK. På förhand ser det ut att stå mellan 4 Modern Games (Dubawi) och 13 Kingross (Kingman). Enligt mig är det inget snack om saken. Kinross behöver mer svikt i banan och har ett uselt läge. Chanslös! Draget är istället 3 Dreamloper(Lope de Vega) som kommer från seger i Moulin (Gr.1), men går bra även på riktigt snabba banor. Man hittar åtta gånger pengarna om man letar vilket är mycket bra. Chad Brown sadlar ut några outsiders. Jag gillar 8 Regal Glory (Animal Kingdom) som slipper In Italian idag. 17 ggr pengarna är det helt klart värt each way.

Breeders’ Cup Distaff har en klar favorit i år i 6 Nest (Curlin) som kommer från tre raka segrar mot bästa sällskap. Hon är en bra favorit och marknaden säger att stallkamraten 1 Malathaat (Curlin) är värst emot. Det håller jag inte med om. 4 Clairiere (Curlin) brukar slå Malathaat och är enligt mig främsta utmanare. Det kan bli ett fullt podium för Curlin här, en hingst som lämnar hästar både för dirt och gräs, med styrka, men även med en hel del speed.

Breeders’ Cup Turf har sett två favoriter byta plats som etta och tvåa. Jockeybokningen av William Buick på 7 Nations Pride (Teofilo) tycker jag säger allt. Godolphin är inte dom som ”leker” med spelarna utan vill visa vem som är bäst. 5 Rebel’s Romance (Dubawi) blir därmed klar andrahäst. Dessutom är jag inte jätteimponerad av Gruppsegrarna i Tyskland. Nations Pride har stått i USA under sommaren och visat att han bemästar snabba gräsbanor. Han fruktar stallkamraten och kanske 11 Mishriff (Make Believe) men borde segra.

Breeders’ Cup Classic rids över 2000 meter, den klassiska distansen i USA. Här startar den häst som kan vara världens bästa genom tiderna 4 Flightline (Tapit) och jag har skrivit om honom flera gånger tidigare, till exempel här. 1,50 är normalt ett bjudodds för en annan av mina favorithästar, 2 Life Is Good (Into Mischief) är inte som bäst över distansen. Över 1600-1800 meter går han till tät och släpper ingen över bron, men orken brukar tryta när det går över 1800 och det håller inte mot Flightline. 5 Hot Rod Charlie (Oxbow) var fyra ifjol och kan ta en pallplats idag. Han tränar lysande och är normalt bara någon längd sämre än de bästa. Ett bet each/way till 26 ggr behöver inte vara fel!

En reaktion på ”BC 2022 (lördag)”

  1. Öppningen i Classic hade gett överlägsna segrar i sprint och mile. Hade dom öppnat något mer normalt hade segertiden säker legat kring 1,59 kanske snabbare.
    Tiderna på dirt tycker jag antyder att banan var åt det långsamma hållet. Eller.
    Tyvärr lär han väl gå till avel.
    Hästar som Flightline gör att man förstår varför man blev galoppidiot. …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *