Bro Park 17 april

Äntligen är det dags för galopp nära huvudstaden igen. Det är inte många gånger jag har varit på plats för att se kapplöpningarna, men det känns ändå som min andra hemmabana efter Laurel Park. Det är ett tunt program måste sägas. Ingen ledare. Ingen chansvärdering. Jag kan göra båda gratis!

Jag noterar att Kerstin Åker Werner / Folksam har en annons och genast känner jag mig bättre till mods. Vissa saker ändras inte och det är jag oftast nöjd med. Det fanns ingen reklam för Bro Park Krog i programmet vilket jag uppfattar som en miss. På hemsidan fanns det dock och jag skulle betala mycket mer än 130 kronor för ”Galoppens Pytt i Panna” som verkar helt underbar enligt beskrivningen.

Christopher ”Cricke” Roberts har en annons i programmet. Sådant uppskattas. Ungdomlig framåtanda. Jag ångrar dock att jag lät honom jobba med kedjorna på Täby Galopp istället för att gå i skolan. Då hade han kanske vetat att det heter ”segerform” och inte ”vinnarform”. Vinner gör man på Lotto som BZ/Bengt Forsman/Peep Kask alltid sade.

Nåväl, över till dagens löpningar (vi arrangerar kapplöpningar, travet har lopp som ovannämnda trio tidigt förklarade för mig). I dagens första har vi sex hästar i boxarna. Tror ni inte att 1 Swinging of Venice (Merchant of Venice) nu tränas av sin ägare Stefan ”Tarzan” Melander! Jag antar att hans kollegor inom travet gärna påpekar att det finns ett litet a efter namnet! Kämpen 2 Ocean Side (Dark Angel) gör här sin start nummer 73. Respekt! 6 Costeau (Holy Roman Emperor) segrade i fem av 15 ifjol och vet helt klart vad den här sporten går ut på. Min förstahäst blir förstås ändå ”Brollan” 4 Beach Road One (Mastercraftsman) som jag lär få ”klar” från någon av mina vänner i Stall Strandvägen innan veckan är slut. Det ser jämnt ut på förhand och det kostar inte mycket att använda ”rollern”.

Nästa är en Bronshandikap över 2350 meter. Alla åtta har en kvinna i sadeln! Sex dessutom med viktlättnad. 5 Midnight Oil (Wilshire Boulevard) startade på Klampen över 1400 under lördagen. Nu helt andra förutsättningar och kanonchans efter den lungöppnaren.

V4-3 ser olöslig ut och när man tycker det ser intressant ut för en maiden vet man att man antagligen är ute och cyklar. Rollern!

V4-4 är en Silverhandikap över 1600 meter med elva hästar till start. Det ser knepigt ut på förhand, men 2 Gold Streak (Hot Streak) är lovande och den minst exponerade hästen. God segerchans.

Sedan följer en Maidenlöpning, en Järnlöpning och en Novislöpning. Det ser ut som att Ninna har en god segerchans i alla tre och hon har satt upp Rebecca Stålhandske på alla tre vilket ger nyttiga två kilo av.

Vi ses i potterna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *