Jägersro och V64

Trots att det är helt hopplöst att tippa de första omgångarna i Sverige fylls jag ändå av glädje när jag läser programmet. Det är några nya tränare som man är spänd på och det är förstås också det gamla gardet. Hästar som har droppat rejält i handikap blir förstås intressanta om dom brukar gå bra fräscha. Det är en av galoppens främsta utmaningar när det gäller att ”handikappa” som vi säger här i USA. Vilka hästar går bra fräscha och vilket behöver ett race i kroppen? Det är lätt att veta efteråt, men nu står vi med programmet och skall gissa, eller komma med informerade gissningar. Jag älskar det, säsongen är igång och det är klart att både vissa hästar, jockeys och tipsters skulle må bra av att gå ned något kilo.

Dagen inleds med en spännande maidenlöpning. Vi har en häst från Kajsa Lindsjö och med tanke på hur hon tog en seger på Klampen måste 3 So Able (Gale Force Ten) vara av intresse. Modern Blusher var ju riktigt bra, men morfar Fraam var en katastrof som nästan bara lämnade ickevinnare. Men varför rider Annie Nilsson Lindahl 2 Great Green Rose (Dandy Man)? Och 4 Napoleon (Al Shemali) kommer i form och har Carlitos i sadeln! Odds 1,50? Bästa Vanja Sandrup brukar inte glömt att vässa till debuten och startar 5 Half Dream som är efter min favorit Hurricane Red. Längst ned i programmet står 6 Montauk (Masar) uppfödd av Shadwell och ägd av Mr Ascot. Jag har full respekt för connections och älskar namnet eftersom Montauk är ett favoritställe att besöka. Nästan som svensk skärgård! Chaves upp gör mig än mer pigg på den här hästen, men frågan är om Oscar Berneklint lärt sig av sin far att man måste vara lite vass om man ska segra i debuten eller om han är lite försiktig med vetskapen om att man inte skall vara som bäst i premiären? Eftersom jag inte nämnt 1 Yobro (Al Wukair) segrar väl den?

V64-1

Vi pratar sprintereliten i en handikap med en gaffel mellan 64 och 54 kilo. Att Chaves rider 54 är stor respekt, han är en internationell jockey på riktigt. Gissningsvis kommer alla de bästa hästarna försöka ta det lugnt i början och komma med en bra avslutning. Det kommer en större löpning nästa gång. 1 Astron (Eishin Dunkirk) och 2 Mudawy (Dark Angel) är inte bra nog att utmana i åldersvikter, men här har dom både läget och vikten till sin fördel. Övriga ska få en bra löpning, men dessa två lär vara peppade till att slå till direkt.

V64-2

En löpning för hästar med max 64 i formtal. Här behöver man egentligen sniffa ordentligt på ett nytryckt program för att hitta segraren, men mina känsliga ögon får duga i det här fallet. 5 Grey Ascension (Chasmin) kom ned till 64 efter sista starten ifjol och Hans-Inge Larsen skrattade nog gott när han såg proppen. Hon är ban- och distansspecialist och även om det finns några motståndare som kommit ned rejält i vikterna måste hon räknas som en klar favorit.

V64-3

Det här är ITM Spring Mile (L) och här startar 3 Duca di Como (Clodovil). Kan inte förlora, men vilket press det är på P-A Gråberg att inte göra bort sig.

V64-4

Det här är för amatörer och kombinationen okänd form på både ryttare och hästar kräver helgardering.

V64-5

En hyfsad handikap över 1600 meter och det har varit lite av en tävling mellan deltagarna med vem som kan sänkas mest viktmässigt i slutet av fjolåret. Man kan alltså argumentera att det finns många som står bra till här, men det känns dyrt att strecka alla 12. Sju hästar i fältet har fler andraplatser än segrar och det är bland dessa man bör leta hästar att ta bort. Välstammade 9 Dakota River (Sioux Nation) ägs numer av Fredrik och Lisa Reuterskiöld och jag tror inte att man är helt missgynnad av att det är dirt istället för gräs. A-häst på misstanke och det ska bli intressant att se om Fredrik tänker använda Valmir som förstejockey.

V64-6

En sjuhästars järnlöpning stängt vid 64. Inte jättespännande, men när man ser att Malle Smith har en av sina egna maidens i träning hos Anette Stjernstrand så börjar varningsklockorna ringa. De fem första hästarna har 50 starter i livet utan seger, men 6 Lady Monroe (Appel Au Maitre) har en seger på 22 starter och elvaåringen 7 Kengät Jalassa (Helsinki) åtta segrar på 43 starter. Det kanske är så enkelt att man spikar Malles 4 Hammertime (Giant Sandman) eller så tar man även med de hästar som segrat tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *