Bro Park 24 april

Säsongen har precis startat och jockeys, tränare, startboxpersonal och galoppdomstolarna har precis börjat bli varma i kläderna. Att Duca di Como föll tungt (14 för 10 var oddset) visar något alla spelare vet. Det finns inga stenklara. Särskilt inte stenklara hästar.

Det är roligt att Chaves inte glömt bort hur man rider under vintern som spenderades down under.

På onsdag har vi en V4 och V5 av lite enklare slag. Dessutom inte med några fulla fält. Det gör dock inte omgången mindre spelvänlig!

V4-1 är en Järnhandikap över 1600 med hästar där två av åtta har segrat i en av sina senaste fem starter. Fem av de åtta segrade inte 2023. Det blir intressant att se vad Daniel Mattsson kan göra med sitt nya projekt 8 Bushmill (Gleneagles). Tung vikt, men inte mycket bly. Säkert klassigast i fältet. 3 Skyraider (Zaahid) har kommit ned från 68 till 61 de senaste starterna enligt programmet. Segrade dessutom i årsdebuten 2023, då från talet 64. Han står i 61 nu och Carlitos har engagerats.

V4-2 är en Guldhandikap som är mer av en bättre Silver. 13-årige 1 Visiteur du Pom (Binary File) är still going strong vilket alltid glädjer. Valacken har gjort 92 starter vilket är 85 fler än 3 I Am Yankee (Freud) som segrade överlägset i december. Jag antar att man bara satsar allt som går över förmodat korta 1200 meter. Chaves upp! 7 Globemaster borde vara för bra för det här, men har inte visat storform på länge. Ändå tidig. Skimmeln 4 El Camino (Gleneagles) är svår att inte tycka om.

V4-3 är en Silverhandikap med 11 hästar. Här gillar jag 9 Princeton Graduate (Prince of Lir) som alltid lovat gott och kommer från ett stall som segrade förra veckan. Välstammade 4 American Impact (Distorted Humor) blir intressant att se tillbaka på dirttrack. 2 Chantal (Barocci) har slagit bättre hästar än man möter idag. Visst tar väl Ulrika Holmquist en seger i sin comeback på svensk mark? Rider 7 Whoopiloo (Appel Au Maitre) här.

V4-4 är en Maidenlöpning där det endast finns tre hästar man kan ta bort på förhand. Nykomlingen 9 Dreamdust (Zoffany) ser ut att vara lovande och skall inte glömmas bort i debuten. 11 Sienna (Swipe) matchades tufft ifjol, har 70 i formtal och har en enkel uppgift på pappret. Utgångsläget är dock dåligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *