Baggarna är igång

På torsdag är det dags för premiär på Övrevoll och det är förstås alltid intressant. Observera att det är den lilla trånga dirtbanan som används och den påminner mer om en amerikansk half-mile bana än Bro Parks dirttrack. Det är 48 hästar på 7 löp vilket är vad som är att vänta i en premiär.

Race 1 är en maidenlöpning av intresse. Cathrine Erichsen sadlar ut 5 Emma Emilleen (Lope de Vega) som hade kunnat startat i Guldhandikapen på Bro Park på onsdag. Svårslagen fyraåring om inte Väsby Häst har en kanon i Summer Front avkomman 1 If He Says So som gör debut.

Race 2 är minst lika ojämnt på pappret. 3-åringar som inte startat eller med tveksamma meriter stöter på Silja Störens 3 Sticky Chance (Sporting Chance) som tog två segrar ifjol. 1 Awatara (Awtaad) kostade 39 000 guineas på auktion och har två miljonärer som syskon.

Race 3 är en -15 handikap över 2500 meter och det innebär att vi hittar flera usual suspects i fältet. Hästar strax under den norska eliten och flertalet av de sex hästarna kan beskrivas som specialister på bana och underlag. Använd rollern.

Race 4 rids över 1100 meter och är en -12 handikap. Bokningen av Manuel Martinez på 7 Honorah (Ardad) luktar olaglig och är ett tänkbart singelstreck. Samtidigt står 3 The Singing Butler (Style Vendome) till för seger och vem vet inte du vem vet inte jag.

Race 5 är för den norska milereliten och om inte Jan-Erik Neuroth vässat till 2 Downtown Leo (Speightstown) blir jag förvånad. Det som är värt en artikel är dock att man anlitat Eddie Ahern igen. Nu till 6 Indy Humor (Distorted Humor) som jag jagade hela fjolåret. Stallet skall bara sätta komben, men man kan vara lite jalu på 3 Tambora Queen (Outstrip) som visade hög högstakapacitet några gånger ifjol.

Race 6 är en svag Bronshandikap och för spelaren är utmaningen att ta bort hästar som inte kan segra no matter what. Det är inte lätt, men heller inte roligt att bara ta alla. Jag säger att #9 och #10 är chanslösa. Vill någon lägga till någon? Lägg märke till att dessa handikaper oftast är stängda för treåringar. Här sänder Cathrine Erichsen ut 11 Leo Boy (Appel Au Maître) som verkar riktigt lovande, men matchningen leder till många frågor.

Race 7 är en Blyhandikap (jag älskar att jag kom på det namnet en gång i tiden och höll fast vid det trots alla protester). Gaffeln går mellan 71 och 52 kilo (P-A rider med 2 kilos övervikt) vilket bara finns i Skandinavien. Inga andra länder har sådana handikaper! Att lira är dock frivilligt och även om jag är känd för att gärna spela på irländska hundar känner jag att det är ett mindre lotteri än detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *