På Derbystigen intet nytt?

Säsongen fortsätter och försiktigt får vi se Derbyhoppen visa upp sig. Vi kan konstatera att vare sig Clavus eller Mondo Man har anmälts till några löpningar i Frankrike och Mondo Man står kvar i franska ”derbyt”.

I Norge har Exit to the Moon (Accelerate) årsdebuterat. Efter tre andraplaceringar som tvååring var det dags för seger och även om han inte slog någonting av värde tyckte vi att han såg väldigt fin ut över upploppet. Den här amerikanaren står helt klart distans och det blir spännande att följa matchningen framöver.

I Danmark segrade Brigadier (Moohajjim) i Guineas Trial och höjdes till formtal 83. Även om synintrycket inte är wow, elithäst, måste man respektera den här hingsten med Flip Flopping Fly (Orientate) som mormor. Stammen är guld på mödernet och Jägersro kan fungera minst lika bra som Klampen. Great Green Rose (Dandy Man) blev äntligen av med sin maidentitel, men risken är hög att hon passar bäst på gräset.

På Täby, förlåt på Bro Park fortsätter American Lily (Bernardini) att övertyga för Putte Wahl och bara det faktum att vi har en av Bernardinis sista avkommor här i Sverige är helt fantastiskt. Han (Bernardini) var en av de klassigaste hästar man sett och levererade nästan omedelbart i avelsboxen så tummarna hålls litet extra för American Lily.

Caroline Malmborg tränar Wayfarer (Galiway) och även om vi alltid tror att Galiway-avkommorna blir som bäst över hinder måste vi säga att segern med nästan 20 längder imponerade. Hästen står säkert 3000 meter, men har uppenbarligen fart nog att segra över 1600 meter. Inavlad 3*3 på världens bäste avelshingst genom tiderna finns det hopp om kommande stordåd.

Att Iyana segrade på Jägersro var lite av en självklarhet och oddset runt 1,50 var att betrakta som hämtpizza. Alla race skall dock ridas och det gjorde Jacob Johansen på bästa sätt. Det finns höga förhoppningar på Iyana, men hon står bara i 74 just nu. Det gör även Masters Call (Appel Au Maitre) som debuterade med mersmak under Andreas Tapia Dalbark. Lennart Jr Reuterskiöld tränar åt Stall Zada och vi sticker knappast ut hakan när vi säger att den här hästen helt klart kan segra i Derby Trial.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *