Longchamp 12 maj

De flesta som känner oss, dvs Uttern och Trumpetaren eller Oraklet och Armstrong om du så vill tänker säkert på oss som riktiga anglofiler. Visst ligger det en del i det, vi trivs ypperligt i Newmarket och dess pubar, men har älskar även böckerna i Haye-on-Wye och blommorna i Chelsea. Skulle man få förmånen att göra hela den engelska ”social calendar” ett år skulle vi helt klart ta chansen.

Känner man oss än lite bättre vet man att vi dessutom är inbitna frankofiler. Otter gick på Franska Skolan och har tillbringat väldigt mycket tid i Frankrike. Armstrong har studerat till läkare i Frankrike. Det gör att vi förstås också följer den franska galoppen och för den som missat det skriver Otter tips för Svenska Spel till de franska Quintélöpningarna. Ibland överraskar ATG med att ha spel även till Longchamp och det innebär att vi bland annat kan spela V4!

Mina tips till V4-1 som även är High Five (Quinté) hittar du här.

V4-2 är Poule d’Essaie des Pouliches, Frankrikes 1000 Guineas och segraren tar hem hela 314 000 euro. Godolphin har två hästar till start och favorit till segern är Appelby-tränade 8 Romantic Style (Night of Thunder). Här vill jag dock varna kraftigt för utgångsläget i box 14. Man tävlar på den stora banan, med sin stora svepande sväng, sin falska raka och ett upplopp på strax över 600 meter. Romantic Style har gått bäst på rakbana och både distans och det (relativt) snabba underlaget är frågetecken. I andra ringhörnan har vi 15 Louise Procter (Siyouni) som är obesegrad i tre starter och tränas av Jean-Claude Rouget. Rouget är ju känd som Frankrikes Wido Neuroth och är alltid aktuell när det vankas klassiska löpningar som denna. Louise Procter har startbox 2 vilket borde vara bra, särskilt med en offensiv Christian Demuro i sadeln. Hon kommer dock från två starter på syntetbana och riskerar att vara överskattad kapacitetsmässigt.

Som ni hör är jag skeptisk till favoriterna och väljer att gardera rejält här. O’Brien skickar över 14 Content (Galileo) och skulle hon segra här är hon sin faders hundrade Grupp 1 segrare! I övrigt ser det extremt jämnt ut och ingen är riktigt chanslös. Ta fram rollern och måla på som Ivares brukar säga!

V4-3 är Poule d’Essai des Poulains. Hingstar alltså och hela 371 000 euro till segraren. Här är Coolmores 10 Henry Longfellow (Dubawi) klar favorit. Det var förvisso den grymt överskattade City of Troy förra veckan i 2000 Guineas, men stallet visade iallafall form på Chester så det är inte så att man behöver oroa sig för att stallet skulle vara i en svacka. 5 Ramadan (Le Havre) kommer från seger över bana och distans och måste bara bevisa att han klarar en lite lättare bana. Han slog 4 Beauvatier (Lope de Vega) rätt klart den dagen, och har ett bättre läge då han har startbox 5 mot Beauvatiers 10. Det är ändå mycket surr om Beauvatier som måste med vid gardering. Bakom lampan är det mycket jämnt, det är svårt att ta alla, men kan löna sig. Jag väljer istället att gardera med de bästa av de lokala hästarna.

V4-4 är Prix Saint-Alery som numer endast är Grupp 2. Det rids för 3-åriga ston över 2000 meter och 5 Dare to Dream (Camelot) slog snackhästen 1 Survie (Churchill) med över fem längder senast och borde vara gynnad av den längre distansen. Det räcker för mig och jag spikar, men det snackas om att Dare To Dream behöver en tung bana och att Survie gynnas av en snabbare. Den som lever får se. Den som letar skrällar streckar 6 War Chimes (Summer Front) som jag tror kan bättre än senast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *