Pramms 2024

Det är en trevlig Jackpot till V64:an på Jägersros Prammsdag. Tyvärr är det få hästar i fälten. Det tar dock bort lite av slumpfaktorerna. Med färre hästar minskar risken för en ”bump” eller att man blir instängd och så vidare. Bra för oss kunskapsspelare alltså. Efter att ha grovanalyserat kapplöpningarna känns det som att det är flerkupongernas flerkupongare som gäller.

Att Kingsman (V64-3) skall förlora känns långsökt med tanke på hur han krossade dagens motstånd senast. Från ytterboxen är det bara att gå för det hela vägen och racet är helt klart Kingsmans att förlora. Det samma gäller förstås 4 Duca di Como (V64-5) som normalt slår dessa hästar med många längder. Var fadäsen senast en engångshändelse, eller kan det vara så att ögonoperationen har satt ned förmågan? Spik eller alla.

6x6x7x8 köper alltså omgången och om man dessutom spikar 5 Miss Wintown (V64-2) blir det 6x7x8. Med tanke på alla andelssystem där ute lär det innebära att man måste hitta ett 2x2x2 som man tar gånger 50 eller nåt, är det görbart?

Jag vill hävda att stallformen hos Lea Olsen och jockeyformen hos Oliver Wilson är mer än nog för att tro på 2 Giovanni Torkdahl (V64-1). Med Street Cry som morfar är jag inte oroad över att det här är en sann gräshäst. 4 Zidane imponerade senast och är det givna motbudet.

Danske 1 Bartholdi är efter Justify och kanske kan höja sig enormt på dirttrack? I övrigt ser det väldigt jämnt ut, men den som känner Mr Ascot kanske kan luska ut vem som är stallets främste utmanare.

Den avslutande Silverhandikapen är väldigt spelvänlig. Nummer 3 och 4 ser ut att behöva sänkas många kilo i handikap för att vara med i matchen, men i övrigt är det hugget som stucket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *