Vidare på Derbystigen

Mycket riktigt har Pia Brandts Clavus och Mondo Man försvunnit från Derbylistorna. Oscar (Siyouni) har alltid varit en snackhäst och ägs av Perlen och Ascot tillsammans, snacka om dream team! (Även om vi helst ser dom tävla mot varandra). Oscar har inte motsvarat förväntningarna hittills, men har ändå högst formtal av alla som är anmälda till Derbyt. Han har varit tvåa i två maidens på raken och snart sitter segern där.

Förra veckan såg kapplöpningar på Bro Park under onsdagen, Övrevoll på fredagen och så Klampenborg på lördagen för att följas av Jägersro på söndagen.

Det man främst kan ta med sig är att Roy Arne Kvislas Mendel’s Rock (Mendelssohn) tog andra raka segern och imponerade stort. Bland annat hade han 80 rankade Green Exceed (Exceed And Excel) nära 20 längder efter sig. Denne sänktes till 79 medan Mendel’s Rock fick 83 efter livets andra start. Snacka om att lova gott! Mendelssohn är en riktigt intressant budgethingst som bara kostar 15 000 dollar. Han var själv extremt välstammad efter Scat Daddy och med halvsyskon som Into Mischief och Beholder. Att Mendel’s Rock visat sig svårsåld på auktioner är något som Stall Poulard och Roy Arne Kvisla kan vara lyckliga över!

Med tanke på hur mycket American Lily (Bernardini) och även Wayfarer (Galiway) imponerat så här i början av säsongen tvekar jag inte att säga att det ser bättre ut för Bro Parks tränare vad gäller Derbydrömmar än på mycket mycket länge.

If He Says So har nu gjort ännu en start (på Övrevoll). Han avslutade riktigt bra igen, även om han aldrig var med i matchen, och ser ut att kunna bli än bättre över längre distans. Istället segrade löftet Nope Never som inte är med i den Svenska Derbyserien, men väl den norska. Med i serien är dock tvåan Schamyl (Appel Au Maitre) som segrade i Norskt Kriterium och har Wings of a Dove som mormor. Som danskuppfödd kommer Schamyl ha mängder av klassiska löpningar att välja på.

På Klampenborg visade Great Wish (Night of Thunder) fina kämpatakter i en 3-årslöpning. Han kommer få ett till runt höga 70. Här vet vi förstås inte alls hur långt han står och hur han tacklar Jägersro. Talang finnes iallafall.

Under Pramms-dagen visade även fina treåringar upp sig. Zidane (Aerion) visade ånyo toppform, men fick dela segern över 1600 meter med Kjell Hroar (Zoffany) en irländskuppfödd import i regi Cathrine Erichsen som var överraskande positiv och säkert står längre distans.

I Södra Skåningars Derbytest handlade det bara om en häst. Morradi är en Cracksman-avkomma ägd av Mr Ascot som fullkomligt krossade ett gäng treåringar som tidigare ansågs lovande, men som nu får finna sig i att sikta mot Derby Consolation. Den enda som visade något där bakom var Justify-avkomman Bartholdi som gick bra över upploppet och ser ut att behöva extra lång distans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *