Meydan 18 jan

Nu är det dags för Meydan igen och om ni öppnar formraderna kommer ni hitta många skandinaviska inslag.

Vi börjar redan i första racet som är UAE 1000 Guineas Trial och här hittar vi Two Shots of Happy. De glada gamängerna (och otroligt galoppkunniga) i Stall Trick or Treat är alltså ute på nya äventyr och de vet förstås att det brukar vara hyfsat tunt bakom den yppersta eliten i årgångsloppen nere i Dubai.

Vi noterar att en av våra favorithingstar, More Than Ready, har tre döttrar med i racet. De verkar inte vara några stjärnor, men här i USA är More Than Ready fortfarande het och står för 75 000 dollar. (Hetast av alla just nu är Into Mischief vars avkommor skållar dirten och har överlägset snabbast tvååringar). Det är bara fyra hästar med högre rating än Two Shots Of Happy med i racet så en placering är inom räckhåll. Läget var inte jättemysigt i box 14, men Jim Crowley är erfaren och en elitjockey. Godolphin startar bland annat grupphästen Expressiy med ett formtal på 88 och som vi inte är imponerade av. Charlie Appelby har dock form och det är William Buick i sadeln. Ett stort frågetecken är Godolphins Caring Touch som debuterade i december med en seger i en maiden på Newcastle över 1600 meter vilket inte luktar klassisk potential. Nej då imponerade debutsegraren Rayya mer här på Meydan i början av december på tiden 1’26”1 över 1400 meter. Rayya är vår vinnare, och så tror vi att Two Shots Of Happy får pengar. Det här racet går att vinna, tro ej annat trots siffrorna på Godolphins.

Andra racet är en gräshandikap över 2000 meter. Rio Tigre gör nog inte bort sig och Cappezano är inte ofarlig, men det är svårt och läge för skräll.

Tredje är 1600 dirt och en bra handikap med Layl som toppviktare från spår fem. Ledningen lär vara guld värd och vår känsla är att Kimbear (2) kan ta hand om det här redan från början från ett perfekt utgångsläge. Rodaini (5) segrade från ledningen senast, men lär behöva racet och är kanske bäst på gräs.

Spitzbergen vet vi alla att han kan otroligt mycket och att valacken verkligen tar vara på sitt amerikanska arv i kärleken till dirten. Förutsättningarna är de rätta, här handlar det om form och formtalets giltighet.

I fjärde skickar de Kock ut Light the Lights och Sanshaawes back to back. Nu är det inget grupp 3 utan en handikap, men distansen är 200 meter längre nu. (2000 meter gräs). Team Talk kan vara bra och Blair House har en väldigt låg vikt. Ovisst.

Femte är en bättre sprint (Gr 3) där vi återser hedershästen Reynaldothewizard. På förhand ser det dock ut som ett revanschmöte mellan Muarrab och Comicas.

Sjätte är en handikap över 1200 meter gräs. Vi har inga jätteförhoppningar på Tinnitus, men bara det att få engagera Mickael Barzalona är ju en upplevelse i sig. Det ser svårtippat ut.

Dagen avslutas med en handikap över 1600 meter gräs. Toppviktaren Dream Castle är efter Frankel och var ute mot årgångseliten i fjol. Det här är lättare skulle man kunna tro, men faktum är att det vimlar av grupphästar i det här racet som är en riktig godbit.

Tycker ni att det var lite lite konkreta tips? Jag hoppas att någon av mina kollegor här på ledvolten sköter om det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *