Hambletonian

Ibland (rätt ofta) tittar delar av Ledvoltens redaktion på kapplöpningar bakom vagn. Det gäller iallafall undertecknad. I år noterar vi att ATG erbjuder massa spel till Meadowlands och Hambletonian, men inga tips och eftersom jag är hyfsat påläst tänkte jag dela med mig av mina tankar.

Race 1

Ett vanligt travrace där Pinkman är bortlottad, men stallkamraten Lagerfeld fått bricka 3. Jag gillar 3 Muscle Diamond som startar från bricka 2. Andrew McCarthy kör med auktoritet och bränner sällan med en favorit. Utmanas dock av Sutton som nu är tillbaka i gott slag och förbättrats stadigt under året.

Tips. 3 Muscle Diamond – 7 Sutton Outs. 1 Pinkman

Race 2

En Pace för treåriga ston.

Jag såg 2  Youaremycandygirl senast och hon bara vinner det här om hon når en hyfsat lätt ledning. Lär dock utmanas redan från start av 4 Kissin In The Sand som slog Youaremycandygirl med hals senast de möttes. 5 Sansovina Hanover får Lasix för första gången, pass på. 8 Alexas Power var trea bakom de två favoriterna i det nämnda racet. Läget gör att det inte går att hoppas på revansch.

Tips: 2 Youaremycandygirl – 4 Kissin In The Sand. Outs. 8 Alexas Power

Race 3

Treåriga ston handlar det om och Jimmy Takter selar ut 5 Basquiat med Jonny Takter och kör själv 6 Bella Glos. 3 Winbak Noelle får Örjan i jollen och det är bara att spela trio runt om eller? Winbak Noelle lirade jag sist och hon var helt klasslös och kan tas bort och även 11 Perfect Summer var en besvikelse i Oakskvalen där dessutom 7 Pirabha Fury och 8 Courtney Hanover galopperade bort sig. Formen från näst senast på Basquiat ser riktigt bra ut och från det här läget måste hon räknas vilket även för in Bella Glos i matchen. 1 Repentence med Tetrick drar förhoppnings mycket spel men sitter förhoppningsvis fast och får fritt för sent. Jag tror på 8 till spets och sedan kör Takters till i omgångar.

Tips: 5 Basquiat – 6 Bella Glos – 1 Repentance. Outs. 8 Courtney Hanover

Race 4

Peter Haughton Memorial

Alltid svårt med de bästa tvååringarna, men allt tyder på att 5 Greenshoe är kulletta bland hingstarna. Markus Melanders stjärna är dock inte helt pålitlig och ingen man sätter hela hyran på.  Melander tränar även Gerry som körs av Tim Tetrick. Gerry slog Takters Dont Letem senast och känslan är att det kan bli revansch för den senare. Det är fyra Muscle Hill avkommor med i racet och med sju av tio hästar tränade av svenska så lär det viftas med blågul flagg efter racet.

Tips: 5 Greenshoe – 6 Dontletem – 3 Gerry. Outs. 4 Trix And Stones

Race 5

James Doherty Memorial för 2-åriga ston.

Det luktar spets, slut, hämta ut för 1 Beutiful Sin, tränad av Takter och med Gingras i sulkyn. 5 The Ice Dutchess är en till Muscle Hill flicka med chans, men främste utmanare är 3 Special Honor som gick en brutal sista fyrahundring senast.

Tips: 1 Beautiful Sin – 3 Special Honor – 2 Hanna Dreamgirl. Outs: 5 The Ice Dutchess.

Race 6

John Cashman Memorial för den äldre eliten. 8 Marion Marauder älskar banan och gillar den extra åttondelsmilen. Utmanas av 12 Hannelore Hanover som också har ett uselt läge. Svanens 10 Yes Mickey verkar formlös och värst emot Marion Marauder är nog 1 Will Take Charge från bättre läge.  11 JL Cruze var fin vid segern i säsongsdebuten.

Tips: 8 Marion Marauder – 12 Hannelore Hanover – 1 Will Take Charge. Outs. 11 JL Cruze

Race 7

Treårspace, 1 st leg of Triple Crown.

2 Courtley Choice håller övriga formmässigt och 3 Stay Hungry ser ut att ligga bra till för komben. 9 American History har bra speed ratings.

Tips: 2 Courtley Choice – 3 Stay Hungry. Outs. 9 American History.

Race 8

Första avdelningen av Hambletonian.

Jag såg 3 Mets Hall kontra tillbaka på ett ypperligt, men underligt, sätt förra veckan. Svårt att säga hur bra den prestationen var och vi håller 5 Wolfgang som en bättre häst med tanke på årets prestationer. Segermaskinen 7 Atlanta har fem raka segrar i åroch kan öppna på 26 om hon vill. 9 Zephyr Kronos är racets dark horse, tänk om Örjan kört den istället för 2 Evaluate.

Tips: 7 Atlanta – 5 Wolfgang – 6 Crystal Fashion. Outs. 9 Zephyr Kronos

Race 9

Andra avdelningen av Hambletonian.

9 Six Pack är bortlottad, men vi har svårt att se Svanen köra för att komma på placering och final utan tror att det blir körning hela vägen. Jag har lirat Six Pack i Hambots future pool och lär därför försöka hitta motbud här. 8 You Know You Do har också ett dåligt läge, men bra speed ratings.  7 Tactical Landing har segrat enkelt på slutet och kan vara med i matchen. Motliret kommer dock på 1 Fashionwoodchopper med David Miller.

Tips: 9 Six Pack – 8 You Know You Do – 7 Tactical Landing. Outs. 1 Fashionwoodchopper

Race 10

Treåringar som inte nådde fram till Hambot.

Här lirar vi hårt på 6 Tae Kwon Deo som gick fint till slut senast.  12 Helpisontheway och 7 Scirocco Rob lär bli hårt betrodda och Lorentzons 1 Spartan kan överraska.

Tips: 6 Tae Kwon Deo – 12 Helpisontheway – 7 Scirocco Rob. Outs. 1 Spartan.

Race 11

En bättre pace, men omöjig för mig att tippa. Dags för en kaffepaus.

Race 12

Hambletonian Oaks.

Jag hade hög insats på Pick 3 senast när 1 Plung Blue Chip svek efter en för hård öppning. Chans till revansch, men som 4 Manchego och 5 Phaetosive såg ut i försöken blir de svåra att slå.

Tips: 5 Phaetosive – 4 Manchego. Outs. 1 Plunge Blue Chip

Race 13 är Hambletonians final.

Sen går vi hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *