Tips Jägers 6/8

Riktigt intensiv galopperiod just nu med storlopp i parti och minut. Måndagkvällen på Jägers bjuder på Oaks och Hurricane, samt ett gäng kluriga handikaper som vi ska försöka bena ut.

Armstrongs tips

V64-1: Mrs Loreen i all ära, men ska hon kunna ge vikt till ett helt fält av bra h/v och ändå vinna? Blir ett nej från min sida, jag chansar bort henne på dåligt spelvärde och tror mest på Duke of Burden som ju enkelt ”vann” ett liknande lopp på Derbydagen och formtalshöjningen på bara 1 kg får ses som snäll. Stricker och Be My Academy (vann loppet i fjol) leker man dock ej med. Nanodes en storrensare?

V64-2: Gold Tyranny övertygade verkligen senast och blir mycket svårslagen. Värst emot troligen Talk My Talk, vann detta lopp i fjol från högre formtal, men då var inte Gold Tyranny med – han var ju galet överlägsen i Hurricane samma kväll. Spik alltså.

V64-3: Hade varit kul att höra Vanjas kommentar om tuffa Marta men tyvärr inga intervjuer upplagda på Youtube än. Är hon i normalt slag står hon till för seger här. Om inte blir det väldigt streckkrävande.

V64-4: Skiljer just inget mellan Polorizer och Hansmajestät, båda två sprinters nära eliten och i hård inbördes kamp bakom I Kirk senast. Vill dock också ha med Breakdancer som är nere på ett tal han bör kunna vinna ifrån. Honeymoon Honey med ny jockey har också en vettig uppgift om han tar fram allt han kan.

V64-5: Knappast ett Oaks som går till historien kvalitetsmässigt, men någon kommer vinna och att döma av Trial ser Hedgerow Fizz ut att ha prickat formtoppen, reglerade lätt Step’s Divine men fick väl också ett bättre lopp. Zahara väntar man på och loppets knasidé från min sida är Bearfoot som gått så bra. Om en Verde Mar-dotter över huvud taget kan stå 2 400 så är det på Jägers.

V64-6: Derbyvinnande Nordic Defense förstås motiverad favorit men känns inte helt solklar. Valmir vet nu att han ska spara Snake Lakes speed tills 150 kvar, och man gillade Miintakas avslutning i Derbyt. Där blev ju Arctic Waltz överraskande spelfavorit, kanske kan ta revansch nu.

Systemet: avd 1: 1,4,6 (3,7), avd 2: 1 (2,5) avd 3: 7 (5,1) avd 4: 1,4,6,7 (3,2) avd 5: 1,3,4,5,6,11 (2,7) avd 6: 2,3,7,10 (6,9) 288 rader/kronor.

Komben: V64-1: 1,4,6 före 1,3,4,6. 9 komber.

Otters tips

V64-1 Vi inleder med ett race som Duke of Burden bör ta hem. Jag vill ändå ge respekt till Be My Academy som det tog ett tag för mig att förstå hur effektiv han är över den här distansen. Mrs Loreen är överstreckad och Stricker istället löjligt bortglömd.

V64- 2 Gold Tyranny ska väl bara vinna här, men den inneboende kapaciteten i Duke Derby är hög och Gold Tyranny väldigt stor favorit. Värt att dubbla systemet.

V64-3 Det här ska ju Marta bara vinna, men ändå lite osäker form.  En röst i bakhuvudet säger City Bridge, men förnuftet säger gaddning med Hot Quality och Appelé Amour.

V64-4 Sprinterelit och handikap. Dumt att spika, men det blir Breakdancer på flerkupongaren. Polorizer på sin dag och Honeymoon Honey har jag tjatat om. Quatrieme Ami och Smittan kan göra att jag får betalt den här omgången.

V64-5 Jag intervjuade Jan-Erik inför detta och fick inte de svar jag ville ha kring Zahara som jag annars tänkte spika. Det är långt och gardering är ett måste. Monza kan Martinez vänta med hur länge som helst har och är en rolig skräll. Steps’ Divine och Hedgerow Fizz är väl jämngoda.

V64-6. Nordic Defense visade klass i Derbyt och går inte att gå emot här. Omöjligt att se Snake Lake reversera form, men Arctic Waltz kanske kan gå framåt. Börjar man spekulera i favoritfall måste Miintaka, Sea Lieutenant och Shake The Disease streckas. Jag spikar.

V64

1,4,6 (7,3)

1,3 (6,2)

4,5,7 (3,1)

4,5,6,7 (1,8)

1,4,5,6 (9,2)

7 (3,9)

= 288 rader och kronor.

Komb

V64-1

6 framför och bakom 1 och 4. 4 kombinationer

3 reaktioner på ”Tips Jägers 6/8”

 1. Mitt V64 system

  Avd 1
  6 Stricker
  Jag går ut hårt och spikar direkt. Tror på bra vinstchans för vår egen Stricker här nu med Martinez i sadeln .

  Avd 2
  1,2,5
  Jägersro Cup över mastiga 3200m
  Talk my Talk vann loppet ifjol måste med. Gold Tyranny har sett ruggigt bra ut senaste gångerna borde kanske spikats men det är längre nu och det är rätt många mer kg som han skall släpa runt på. Momentum bör också streckas med flugvikt.

  Avd3
  7 Marta
  Spik. Har en bra uppgift här motståndet skrämmer inte.

  Avd 4
  1,4,6,7,8
  Guld hcp 1200m dt det behövs en del streck då. Känns som det kan vara Breakdancer’s tur nu men några till måste vi ha med. Har lite feeling för att Freemanip med Shergar Cup deltagande P A Gråberg kan få loppet från utvändigt startspår med ett lopp på väntan. Hans Majestät, Honeymoon Honey och Polorizer streckas också.

  Avd5
  1,2,4.5.6
  Kvällens huvudnummer Svenskt Oaks. Hedgerow Fizz blir berättigad favorit på senaste vinsten i trialen. Har stamtavla för distansen och gynnas väl antagligen av 200m längre nu. Har en feeling för att den kan ha peakat i form ett lopp för tidigt. Garderar därför upp med Wido’s Zahara, Reet Petite som hela tiden gör bra insatser och är efter Appel Au Maitre som inte hade några problem med 2400m. Monza och Steps Divine sätter jag lite distansfrågetecken för men loppet kan bli taktiskt och med bra rutinerade jockeys kan det gå. Dessutom båda efter Footstepsinthesand som går bra på dirten på Jägersro.

  Avd6
  3,6,7,8
  Storfavorit blir så klart årets Derbyvinnare Nordoc Defence. Kan vara en bra tänkbar spik men jag tror det kan bli omgångens mest streckade så jag vill gärna försöka fälla den för lite högre utdelning på V64an. Vår egen Shake the Disease och stallkamraten Sea Lieutenant var oförklarligt bleka i Derbyt dom kan bättre. Samma gäller Anog Arctic Waltz som faktiskt spelades till favorit i Derbyt.

  V64 systemet 300r och kr

  Kombförslag
  Lopp 7
  7 Marta före 1,3
  2 komber

 2. Finns väl risk för favoritparad, men jag gör i alla fall ett försök att vinna lite mer pengar. Min spelarform är dock dålig så jag håller insatserna till ett minimum.

  V64-1 – Kanske vinner bara 7 Mrs Loreen men jag tycker att det ser ut som en ganska jämn handicap. Mitt drag är 3 Nanodes som är på klar uppgång , som är klart på gång med två lopp i kroppen. Stallkamraten 1 Be My Academy kan man inte nonchalera i ett sådant här löp, inte heller 6 Stricker som jag verkligen gillar eller 4 Duke of Burden. Så det blir 5 streck i V64-inledningen.

  V64-2 – 1 Gold Tyranny är megafavorit så den vill vi fälla. Toppvikterna har historiskt haft ett dåligt facit i Jägersro Cup så jag tittar lite längre ner i viktskalan. Varför inte bottenviktarna 4 Queen B och 5 Momentum? Den förstnämnda står bra inne medan den senare är distansgynnad. Mitt drag är dock 6 Pas De Secrets. Neuroth har äntligen fått fart på stallet och det här är en bra häst som står fint inne nu. 4 streck!

  V64-3 – 7 Marta har förstås en toppchans här, men jag vill varna för 5 Appelé Amour (Neuroth) som gått hyfsat i halvtuffa gäng. Nu är det bara Marta emot och om hon har en dålig dag kan Appelé vinna. 2 streck!

  V64-4 – Här håller jag med Armstrong:1 Hansmajestät, 7 Polorizer – och framför allt 4 Breakdancer, som jag väntat på att han ska gå ut i en handicap. Har sjunkit två kilo och det här kan vara perfekt matchat av Castro. 3 Streck!

  V65-5 – Det här vinner nog 5 Step’s Divine men vi var ju ute efter pengar så jag väljer att dubbla med Niels Petersens 11 Fingerprints, som jag tycker är intressant här. 2 streck!

  V65-6 – Hästen med högas handicap vinner nästan alltid Hurricanelöpning och om den hästen är vinnaren av Svenskt Derby vinner den alltid, så det är bara att spika Nordic Defense. Spik!

  avd 1) 1,3,4,6,7
  avd 2) 1,4,5,6
  avd 3) 5,7
  avd 4) 1,4,7
  avd 5) 5,11
  avd 6) 7 Nordic Defense

  Komb: Lopp 8 – 5 Breakdancer före 1,7

 3. Dags för V64-galopp på Jägersro denna måndag kväll. Vi försöker bjuda på några heta tips igen – gick ju skapligt på Derbydagen ”…återuppståndne Hugo H med två sexor (Master Bloom spikförslag, snyggt!)”

  V64-1: 7 / 4,6,3 / 1,5,2
  ”Känns som man spikat 7 Mrs Loreen de senaste tio åren…” skrev jag senast och i ren poängranking är det samma resultat igen. Men, jag är ju förtjust i tidshandikappning à la Lars Tiberg, så jag tar en rövare och streckar fyra hästar; tidsvinnaren 4 Duke Of Burden som snöpligt diskades pga för hög viktförlust senast. Dessutom lågviktaren 3 Nanodes, 6 Stricker och 1 Be My Academy får en chans till.

  V64-2: 1 / 5,2,3,4,6
  Jägersro Cup och här finns dagens säkraste spik; 1 Gold Tyranny vann säkert senast före 5 Momentum trots 12 kg mer i sadeln. 800 m längre nu men vi tror Jacob kan moderera tempot till en ny seger. En eller alla här.

  V64-3: 7 / 1 / 5,6,2,4,3,8
  Altamiralöpning och här borde 7 Marta kunna återuppta segrandet efter strykningen senast. Enda(?) motbuden är 1 Lushes Lashes, som nu startar på medeldistans och Widos 5 Appelé Amour, som inte fått till det i år.

  V64-4: – / 8,3,4,1,7,6 / 2,5
  En blek Guldhandicap där tiderna får avgöra, 8 Freemanip gick bra innan sommaren på Jägersro och kan vinna med den formen igen. Vikten på sin sida. Värst emot är 3 Sandtastic och 4 Breakdancer.

  V64-5: 6,5,4,1 / 3,11,2,7,9,10,8
  Svenskt Oaks där jag hoppas vi klarar oss med en kvartett. 6 Hedgerow Fizz ser ut att ha det bäst förspänt. 1 Zahara kunde inte matcha min spik Master Bloom senast, men kan få en ny vinst nu.

  V64-6: 7,2 / 6,9 / 5,1,3,10,4,8
  Spännande Hurricane-löpning där 7 Nordic Defense kan fortsätta i vinnarspåret efter insatsen i Derbyt. Går mot norska Derbyt efter detta. Gillar dock outsidern 2 Snake Lake, slagen med 1½ längd i Derbyt.

  Systemet 320 rader : 5 x 1 x 1 x 4 x 4 x 4

  Komb (Inte kombvänliga lopp med bara 6-10 håstar): Lopp 3: 7 Marta och 1 Lushes Lashes runtom (2 komber)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *