Eftersnack Jägers 6/8

Efter Derbydagen var det Susanne Berneklint som fick de stora hyllningarna, nu klev hennes Jägersrokollega Vanja Sandrup fram och visade var skåpet skulle stå med segrar både i Altamira och Oaks. Ruggigt imponerande, och återigen ett bevis på hur skicklig Vanja är på att plocka fram max ur det material hon har att jobba med. Trots att hon gång på gång visat sig kapabel att göra storloppsvinnare av budgetköp verkar inte de mest pengastarka hästägarna stå på kö, konstigt nog.

Vanja och Marta vid seger i våras, då red Rodriguez men i måndagskväll var det Valmir de Azeredo som snyggt skötte korten i både Altamira och sedan Oaks. Foto: SVENSK GALOPP

Marta skulle ”bara vara bäst” i Altamira och det var hon också, men Bearfoot hade inte så många påhejare inför loppet (undantaget en tipster på denna sajt…). Verde Mar-avkomma över stayerdistans, det kändes väl omöjligt. Möjligen uppmuntrad av att Snake Lake fixade Derbydistansen fick Bearfoot ändå ta chansen, och även om hon kommer hålla till kring milen framöver visade sig beslutet helt rätt i ett Oaks som höll låg klass. Kul också för ”travstuteriet” Alebäck som satsat en del på galoppen, från och med Gloria de Campeao.

Snake Lake ja, här blev ett rejält ridet 2650-meterslopp i tuffaste laget. All heder till Sea Lieutenant som verkar urstark, klev fram och visade sig mycket morsk efter en mycket blek Derbyinsats.

I övrigt värmde det ett Bro-hjärta att Kashgar fick visa sin fina kapacitet även i Skåne, men man lider verkligen med Duke of Burden och kretsen kring honom. Oturligt diskad på Derbydagen och nu skadad igen.

Fem tippare försökte sig på varsitt V64-system – efter två avdelningar var det en som hade ett rätt… Summa summarum landade vi nästan hela bunten på endast tre rätt och utan satta komber, inte värt beröm. Men stort grattis till Dig som tog hela potten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *